Κρήτη

Βράχια και κατολισθήσεις που κόβουν την ανάσα στη Κρήτη (βίντεο)

Στις περιοχές του Φόδελε, των Σισσών, της Σκεπαστής και του Βραχασίου εντοπίζονται τα πιο αντιπροσωπευτικά σημεία του ΒΟΑΚ, τα οποία - παρά τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί, εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται πολύ επικίνδυνα

Κατολισθήσεις, καθιζήσεις, βράχια που κρέμονται στον αέρα, κρυμμένες πινακίδες μέσα σε χόρτα και δέντρα, επικίνδυνες στάσεις στον ΒΟΑΚ και καταστροφές από προηγούμενα πλημμυρικα φαινόμενα, ανέδειξε η δημοσιογραφική έρευνα της ΚΡΗΤΗ TV και της εκπομπής «Ώρα Αιχμής».

Ο Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής-Ανθρώπινη Ασπίδα ανέδειξε μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης, με βράχια να κρέμονται στη κυριολεξία στον αέρα, κόβοντας την ανάσα των οδηγών που τις βροχερές μέρες, παίζουν με την ασφάλειά τους όταν διέρχονται το δρόμο.

Στις περιοχές του Φόδελε, των Σισσών, της Σκεπαστής και του Βραχασίου εντοπίζονται εκείνα τα σημεία του ΒΟΑΚ, τα οποία - παρά τις παρεμβάσεις με συρματόπλεγμα που έχουν πραγματοποιηθεί - εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται πολύ επικίνδυνα.

Ο πρόεδρος της Ανθρώπινης Ασπίδας, Φραγκίσκος Δασκαλάκης, αλλά και το μέλος του συλλόγου, Νίκος Κασαπάκης, από το στούντιο της εκπομπής παρουσίασαν στους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες, Ηρακλείου, Νίκο Σιριγωνάκη, Χανίων, Νίκο Καλογερή, Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή και Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη, εικόνες που κόβουν την ανάσα και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες και από τα επικίνδυνα βράχια στο οδικό δίκτυο του Προφήτη Ηλία, αλλά και στην επαρχιακή οδό προς τις τρεις εκκλησίες.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε, όλα αυτά τα σημεία που παρουσιάστηκαν, συνιστούν μέρος από το σύνολο των επικίνδυνων σημείων τόσο στο οδικό δίκτυο του ΒΟΑΚ όσο και σε αυτό της κρητικής ενδοχώρας.

Στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγεται καταρχήν το γεγονός ότι οι αντιπεριφερειάρχες της Κρήτης ήδη προωθούν ένα σχέδιο με στόχο την θωράκιση των συγκεκριμένων σημείων, έχοντας γίνει κάποια βήματα.

Σόκ προκαλούν και οι εικόνες στα λιμανάκια της Χερσονήσου, όπου τα τουριστικά πούλμαν κινούνται σε απόσταση αναπνοής από τους λουόμενους. Υπενθυμίζεται  πως στο σημείο, μετά από πολλές δημοσιογραφικές έρευνες, έχουν υλοποιηθεί παρεμβάσεις από την δημοτική αρχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια