Στις κάλπες τα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στο Ηράκλειο

Κρήτη
Στις κάλπες τα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Δ. Θεοτοκόπουλος" στη συμβολή των οδών Γερωνυμάκη και Τίτου Γεωργιάδη

Στις κάλπες θα προσέλθουν τα μέλη του παραρτήματος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στο Ηράκλειο, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. 

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Δ. Θεοτοκόπουλος" στη συμβολή των οδών Γερωνυμάκη και Τίτου Γεωργιάδη.

 Βασικοί στόχοι του σωματείου όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση είναι:

  • Το μπλοκάρισμα και η ανατροπή του ν. Χατζηδάκη που μας γυρνάει ενάμιση αιώνα πίσω και επιδιώκει να βάλει στο γύψο τους αγώνες μας, είναι καθοριστικό ζήτημα συνολικά για το εργατικό κίνημα. Η απειθαρχία και η προώθηση των διαδικασιών του κινήματος ενάντια σε όλους τους περιορισμούς του Νόμου Χατζηδάκη είναι ζωτικής σημασίας. Η μάχη πρέπει να πάρει το χαρακτήρα της σύγκρουσης με την αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και της εργοδοσίας. Ο νικηφόρος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων της e-food που έκανε κουρελόχαρτο τις σχετικές διατάξεις του νόμου και η νικηφόρα απεργία των εργαζομένων στην COSCO παρά το γεγονός ότι είχε κριθεί παράνομη δείχνουν τι μπορούμε να καταφέρουμε με συλλογικούς αγώνες και ταξική αλληλεγγύη!
  • Η μάχη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες με εξαρτημένη σχέση εργασίας τυπική ή άτυπη (μπλοκάκι, επιδοτούμενα προγράμματα κλπ), με ριζικές αυξήσεις και μείωση εργάσιμου χρόνου. Η προάσπιση των δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων, η κατάργηση του δελτίου παροχής υπηρεσιών στην εξαρτημένη εργασία, και όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
  • Να συνεχίσει το ΣΜΤ να στηρίζει κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα και κάθε μάχη, ανεξάρτητα από την πολιτική άποψη και τοποθέτηση, χωρίς «προϋποθέσεις» και «προαπαιτούμενα», με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. Να εντείνουμε τους αγώνες μας στο μέτωπο των απολύσεων αλλά και ευρύτερα για ζητήματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι εργοδότες, για το ζήτημα του σεξισμού στους χώρους εργασίας, για ζητήματα από το πιο μικρό καθημερινό (πχ προβλήματα σχετικά με το μπλοκάκι) μέχρι το πιο μεγάλο. Η αξιοπρέπεια στη δουλειά και στη ζωή μας είναι αδιαπραγμάτευτη!
  • Επιδιώκουμε μια ζωντανή λειτουργία του ΣΜΤ με μορφές εργατικής δράσης και αλληλεγγύης, με ουσιαστικές γενικές συνελεύσεις, με πλατιές εξορμήσεις, με συλλογική οργάνωση των αγώνων. Η ύπαρξη θεματικών ομάδων δουλειάς, επιτροπών για την υλοποίηση των δράσεων, οι συσκέψεις για ειδικά θέματα, μπορούν να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση περισσότερων συνάδελφων, κόντρα στο μαράζωμα και στην λογική χρησιμοποίησης σωματείων ως σφραγίδες.
  • Η ανάπτυξη κοινών ανατρεπτικών, από τα κάτω αγώνων και αλληλεγγύης με άλλους εργαζομένους μέσα από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών αγώνα και Εργαζομένων Ηρακλείου. Ενάντια στη λογική εκτόνωσης των κινητοποιήσεων και συμφιλίωσης με τους εργοδότες παλεύουμε για μαζικούς αγώνες με απεργίες από τα κάτω που μπορούν να προασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Γιατί η δημιουργία ενός άλλου δρόμου που θα δημιουργεί γεγονότα, θα διεκδικεί, δεν θα εγκλωβίζεται στην αναμονή και στο πρόγραμμα εκτόνωσης του υποταγμένου συνδικαλισμού, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Για να έχουμε νίκες, ανατροπές αντιλαϊκών νόμων, κατακτήσεις.
  • Να συνεχίσουμε την πάλη για δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, λαϊκές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στις απαγορεύσεις και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την άκρατη βία της αστυνομίας και την καταστολή των αγώνων. Ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.
  • Να συνεισφέρουμε στους αγώνες των γυναικών, μεταναστριών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων ενάντια στην έμφυλη καταπίεση, την ανισότητα, τη βία και τον σεξισμό.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News