Ηράκλειο: Αγώνας δρόμου για παιδιά, με σύνθημα «ΤΕΛΟΣ στη ΒΙΑ»

Κρήτη
Ηράκλειο: Αγώνας δρόμου για παιδιά, με σύνθημα «ΤΕΛΟΣ στη ΒΙΑ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Κακοποίησης Γυναικών και Κοριτσιών, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου διοργανώνει αγώνα δρόμου παιδιών κατά της βίας, με σύνθημα «ΤΕΛΟΣ στη ΒΙΑ»

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Κακοποίησης Γυναικών και Κοριτσιών, συνδιοργανώνει με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, το Αθλητικό Σωματείο «Πήγασος» και τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης, αγώνα δρόμου παιδιών (ηλικίας 6 έως 12 ετών) κατά της βίας, με σύνθημα «ΤΕΛΟΣ στη ΒΙΑ».

Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, στο κέντρο του Ηρακλείου, και θα αφορά δύο διαφορετικές διαδρομές, για παιδιά των τάξεων της Α’, της Β’ και της Γ’ τάξης και της Δ’, της Ε’ και της Στ’ τάξης Δημοτικού αντίστοιχα. Τα παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού θα περπατήσουν τη διαδρομή με απαραίτητη προϋπόθεση να συνοδεύονται από τους γονείς τους. Στη συνέχεια τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων θα συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου, με εκκίνηση και τερματισμό την ενετική Λότζια.

Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν μετάλλια, καθώς και θα υπάρξει βράβευση για τους νικητές του αγώνα δρόμου των μεγαλύτερων τάξεων.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δώρο πακέτο συμμετοχής (σακίδιο, μπλουζάκι κ.τ.λ.).

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη και θα γίνονται καθημερινά εκτός σαββατοκύριακου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται καθημερινά κατά τις ώρες από τις 2 έως τις 6 μ.μ., στο βόρειο τμήμα της πλατείας Ελευθερίας, στο ξύλινο σπιτάκι του Συνδέσμου «Το Σπίτι Των Αγγέλων». Για τη συμμετοχή ανηλίκων σε αγώνα είναι απαραίτητη η έγγραφη συναίνεση του γονέα. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την εξάντληση των δηλώσεων συμμετοχής.

Για πληροφορίες καλέστε στα 2810/242.121 και 6974/301.011 (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα).

Άτομα με τα οποία μπορείτε να επικοινωνείτε είναι η Ελένη Γερακάκη, η Ξένια Σμαριανάκη και η Φαίη Χατζηνικολάου.

Ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 300 παιδιά.

Όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος, «σας καλούμε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, και ώρα 11 π.μ., να τρέξουμε, να περπατήσουμε, και όλοι μαζί να συμβάλουμε στη διάδοση του μηνύματος “Στη βία... η Σιωπή ΔΕΝ είναι Χρυσός!”.

Η εκδήλωση συντελείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για τη συμμετοχή στον αγώνα, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από Covid-19 ή αρνητικού self test για ανηλίκους εντός 24 ωρών (συστήνεται να διενεργείται την ημέρα του αγώνα), ενώ για τους ενήλικες συνοδούς αρνητικό rapid test 48 ωρών ή PCR test 72 ωρών. Απαιτείται η προσκόμιση αυτών των εγγράφων την ημέρα του αγώνα».

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News