Πετρέλαιο θέρμανσης: «Παγωμένη» η αγορά στην Κρήτη

Κρήτη
Πετρέλαιο θέρμανσης: «Παγωμένη» η αγορά στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατακόρυφη αύξηση της τιμής «φρενάρει» προς το παρόν τους καταναλωτές της Κρήτης

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να «θυμίζουν» ολοένα και περισσότερο χειμώνα, με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι αισθητή, ωστόσο η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει παγωμένη με την κατακόρυφη αύξηση της τιμής, να φρενάρει προς το παρόν τους καταναλωτές.

Κάποιοι από αυτούς φαίνεται να έχουν ακόμη αποθέματα από πέρσι που το κόστος ήταν σχεδόν το μισό, ενώ άλλοι περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων προκειμένου να εφοδιαστούν έστω και με φειδώ κάποιες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης.

Ειδικότερα, σχεδόν Διπλάσια σε σχέση με πέρυσι είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, γεγονός που προβληματίζει τόσο τους πρατηριούχους όσο και τους καταναλωτές. Η μέση τιμή αγγίζει έως το 1,22 τη στιγμή που πέρυσι έφτανε μόλις το 0,75 λεπτά το βαρέλι.

Οι καταναλωτές είναι διχασμένοι μιας και μερίδα αυτών είναι αποφασισμένοι να βρουν άλλους τρόπους για να ζεσταθούν το χειμώνα, όπως είναι ο κλιματισμός, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που ουσιαστικά δεν έχουν εναλλακτική επιλογή.

Σημειώνεται μάλιστα πως λόγω της πανδημίας το 2020, η τιμή είχε σημειώσει σημαντική πτώση γεγονός που εκμεταλλεύτηκε μερίδα των καταναλωτών που εφοδίασαν τα λεβητοστάσια τους, δημιουργώντας παράλληλα απόθεμα για την φετινή χρονιά.

Η κινητικότητα στη Κρήτη δεδομένου των καιρικών συνθηκών είναι ακόμη χαλαρή ενώ εν όψει και των εορτών αναμένεται σταδιακά να κλιμακωθεί.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News