Κρήτη

Κρήτη: Ανησυχία για τα περιστατικά μέθης ανηλίκων – Τι να προσέξουν οι γονείς

Η Αργυρώ Παπαδάκη, υπεύθυνη της συμβουλευτικής ομάδας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, ανέφερε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», πως οι γονείς είναι αυτοί που θα οδηγήσουν τα παιδιά στον σωστό δρόμο

Ανησυχία προκαλούν τα περιστατικά μέθης ανηλίκων στην Κρήτη, οι οποίοι καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ με αποτέλεσμα να οδηγούνται στο νοσοκομείο.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για οριοθέτηση καταστάσεων και όχι επιβολή απαγορεύσεων και τιμωριών, καθώς οι έφηβοι βρίσκονται σε ένα μεταίχμιο προσπαθώντας να συγκροτήσουν την ταυτότητά τους. Παρά το γεγονός ότι εντοπίζεται αύξηση των περιστατικών κατανάλωσης αλκοόλ, υπάρχουν τρόποι προστασίας και ευαισθητοποίησης.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς σημειώνεται αύξηση της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους στην Κρήτη, ενώ όπως επισημαίνουν, υπάρχουν σημάδια προδιάθεσης και δεν πρόκειται για μια κατάσταση που προκύπτει εκείνη τη στιγμή.

Η Αργυρώ Παπαδάκη, υπεύθυνη της συμβουλευτικής ομάδας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, καλεσμένη στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», έκανε λόγο για ένα οριοθετημένο περιβάλλον, στο οποίο είναι απαραίτητο να ζουν παιδιά και έφηβοι.

Συγκεκριμένα, η εφηβεία, είναι μία τρυφερή ηλικία κατά την οποία το άτομο βάλλεται με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να συγκροτήσει την ταυτότητά του. Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη σημασία δίνεται στους γονείς και ύστερα στα παιδιά, αφού είναι εκείνοι που εν τέλει θα τα προστατεύσουν και θα τα οδηγήσουν στο σωστό δρόμο.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια