«Τα Εισόδια και η Υπεραγία Θεοτόκος», την Κυριακή στον Ορθόδοξο Λόγο

Κρήτη
«Τα Εισόδια και η Υπεραγία Θεοτόκος», την Κυριακή στον Ορθόδοξο Λόγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα Εισόδια και η Υπεραγία Θεοτόκος», την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου στην ΚΡΗΤΗ TV και τον  Ορθόδοξο Λόγο

Η Εκκλησία μας στις αρχές του Σαρανταημέρου των Χριστουγέννων εορτάζει και τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου. Η τριών ετών Μαρία, η οποία θα αξιωθεί να γίνει ο ζωντανός και έμψυχος ναός του Υιού του Θεού, καθώς μέσα της θα κατοικήσει ο Χριστός μας,  εισάγεται στον ναό του Θεού. Η Παναγία μας είναι το πνευματικό στόλισμα της ζωής μας.

Για μας τους Έλληνες είναι η πονεμένη μητέρα, η παρηγορήτρια και η προστάτρια, που μας παραστέκεται σε κάθε περίσταση. Σε κάθε ψυχή που την ζητά, είναι το αποκούμπι και το αραγές στήριγμα στις δυσκολίες της ζωής και των καιρών. Στην Ελλάδα μας, οι άνθρωποι  την λατρεύουν σε αμέτρητες εκκλησιές και μοναστήρια, και ερημοκλήσια που έχουν Της έχουν αφιερωθεί, και όχι μόνο, ενώ εκαντοντάδες είναι τα ονόματά της, όπως Υπερευλογημένη, Θεοτόκος, Τιμιωτέρα των Χερουβείμ, Κεχαριτωμένη, Ζώσα και Άφθονος Πηγή, Έμψυχος Κιβωτός, Άχραντος Νύμφη, Πάναγνος, Χαρά των Αγγέλων, Παράδεισος λογικός, Ρόδον το Αμάραντον και τόσα άλλα.

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 21 Νοεμβρίου και ώρες 16:30 -17:20, μέσα από την εορτή των Εισοδίων αναδεικνύεται η τιμή προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την γλυκιά μητέρα όλων των ανθρώπων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News