Τροχαία: Ανθρωποθυσία στην άσφαλτο

Κρήτη
Τροχαία: Ανθρωποθυσία στην άσφαλτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτός ο κύκλος αίματος δεν θα κλείσει αν εμείς δεν αλλάξουμε», αναφέρει ο κ. Μεϊμαράκης

Στα αμέτρητα τροχαία και τον παράγοντα οδηγό αναφέρθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, ο Αλέξανδρος Μεϊμαράκης, δάσκαλος οδήγησης, καθώς έχει την προτεραιότητα στην πρόκληση ενός τροχαίου. 

Ακολουθούν ΚΟΚ και κατάσταση των δρόμων – υποδομές. 

Την ίδια ώρα, ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει το απόγευμα ο Δήμος Μαλεβιζίου με θέμα την ασφαλή οδική συμπεριφορά, στο πλαίσιο των δράσεων για την οδική ασφάλεια και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Η μέρα αυτή εστιάζει στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της ασφάλτου αλλά και στον πόνο των τραυματιών και στις συνέπειες των οικογενειών και κοινοτήτων που πλήττονται σε όλο τον κόσμο από τη μάστιγα των τροχαίων συγκρούσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου στις 18.00 το απόγευμα.  

Διαβάστε ακόμη: Δήμος Μαλεβιζίου: Ανοιχτή εκδήλωση για την οδική ασφάλεια

Ποδηλατοδρομία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στα Χανιά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων,  με φορείς της πόλης να στέλνουν το δικό τους μήνυμα οδικής ασφάλειας, μέσα από την ποδηλατική διαδρομή 40 χιλιομέτρων που διοργανώνουν στην περιοχή του Ακρωτηρίου.

Η αφετηρία της διαδρομής στις 9 το πρωί της Κυριακής θα είναι στην είσοδο του Πολυτεχνείου και θα πραγματοποιηθούν ενδιάμεσες στάσεις, κατά τις οποίες θα διανέμεται από τους ποδηλάτες ενημερωτικό υλικό για τις υπηρεσίες της μονάδας.

Διαβάστε ακόμη: Χανιά: Ποδηλατική διαδρομή για τη παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων

Την ίδια ώρα, τα τροχαία στους δρόμους της Κρήτης δεν έχουν τέλος, καθώς χθες το πρωί στις Καλύβες Χανίων κατά τη σύγκρουση ΙΧ με βυτιοφόρο έχασε τη ζωή του ένας 25χρονος οδηγός του ΙΧ, φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης από την Πτολεμαϊδα, που εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News