Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκη: Στο υπουργείο Οικονομικών η υπόθεση της αξιοποίησής του

Κρήτη
Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκη: Στο υπουργείο Οικονομικών η υπόθεση της αξιοποίησής του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την υπόθεση της αξιοποίησης της έκτασης του αερολιμένα Ηρακλείου αναμένεται να συναντηθούν ο δήμαρχος Ηρακλείου και ο περιφερειάρχης Κρήτης με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

Σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ραντεβού του δημάρχου Ηρακλείου και του περιφερειάρχη Κρήτης με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για την υπόθεση της αξιοποίησης της έκτασης του αερολιμένα Ηρακλείου, ενόψει της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.

Τη συνάντηση την περιμένουμε από τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν και είχε ξεσπάσει θύελλα με φόντο σχέδια εμπλοκής του ΤΑΙΠΕΔ.

Τότε είχαν δοθεί βεβαίως διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα εμπλακεί αμιγώς συμβουλευτικά, λόγω τεχνογνωσίας. Ωστόσο δεν παύει να αποτελεί ερωτηματικό το σε τι βαθμό και με ποιον τρόπο θα διασφαλιστούν τα «θέλω» του Δήμου Ηρακλείου, που είναι και συνιδιοκτήτης στην έκταση, και κατ' επέκταση της τοπικής κοινωνίας στο πλάνο της αξιοποίησης της μεγάλης έκτασης.

Όπως συγκεκριμένα ανακοινώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου, «στην Αθήνα θα βρίσκονται το πρωί της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου (σ.σ. σήμερα) ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, για συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, καθώς και με τη διοίκηση της “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.”.

Αντικείμενο της συνάντησης με τον κ. Σταϊκούρα θα είναι ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση της έκστασης του αεροδρομίου “Ν. Καζαντζάκης” και η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμου και Περιφέρειας) σε αυτόν.

Στη συνάντηση με την ΚΤΥΠ θα τεθούν επί τάπητος τα νέο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, το νέο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, τα νέα σχολεία στο στρατόπεδο Μπετεινάκη στον Καρτερό και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερσή τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News