Περιφέρεια Κρήτης: Δυναμική η παρουσία της στην 36η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA”

Κρήτη
Περιφέρεια Κρήτης: Δυναμική η παρουσία της στην 36η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο περίπτερο της Κρήτης πραγματοποιήθηκαν 33 συναντήσεις με εκπροσώπους και φορείς του τουριστικού κλάδου - Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα. Λιονή Μαρία, ενώ στην αποστολή συμμετείχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνης, κ. Κώστας Δανδουλάκης και στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης

Δυναμική ήταν η επιστροφή της  Περιφέρειας Κρήτης μετά από ένα χρόνο επιβεβλημένης απουσίας λόγω της επιδημίας covid - 19 στην 36η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA”, που πραγματοποιήθηκε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης το διάστημα 12-14 Νοεμβρίου 2021.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την πρώτη μέρα 12/11 στο Βελίδιο συνεδριακό κέντρο, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, κ  Βασίλη Κικίλια ο οποίος έστειλε αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. 

Στο περίπτερο της Κρήτης πραγματοποιήθηκαν 33 συναντήσεις με εκπροσώπους και φορείς του τουριστικού κλάδου. Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης  ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα. Λιονή Μαρία, ενώ στην αποστολή συμμετείχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνης, κ. Κώστας Δανδουλάκης και στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στο οποίο προβλήθηκαν με οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό  οι ομορφιές και τα παραδοσιακά προϊόντα  του νησιού μας και παρουσιάστηκαν επισκέφθηκαν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, η Πρόεδρος Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, καθώς και πολλές  ομάδες ατόμων οι οποίες έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για πληροφορίες γύρω από την Κρήτη αλλά και την επιθυμία να την επισκεφτούν από κοντά. 

Στην έκθεση συμμετείχαν 235 εκθέτες από 12 χώρες, 70 hosted buyers από 27 χώρες  και πραγματοποιήθηκαν 2500 προγραμματισμένα ραντεβού, ταυτόχρονα με διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων με θεματική παρουσία γύρω από τον τουρισμό.

Αυτό που ξεχώρισε ανάμεσα στις εκδηλώσεις και προκάλεσε ενδιαφέρον ήταν το Συνέδριο με θέμα «Τουρισμός Εμπειρίας: Αναζητώντας την Αυθεντικότητα», που είχε ως αντικείμενο την έρευνα για πιο βιωματικές τουριστικές δραστηριότητες, που εμπεριέχουν το στοιχείο της ανακάλυψης, της εμβάθυνσης στην εμπειρία του διαφορετικού και του συγχρωτισμού με την τοπική κοινωνία και τον ιδιαίτερο πολιτισμό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η PHILOXENIA είναι από τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Θεσσαλονίκη, λόγω της γεωγραφικής θέσης που κατέχει, μπορεί να γίνει πύλη εισόδου για χιλιάδες επισκέπτες από τις χώρες των Βαλκανίων και χωρών της κεντρικής Ευρώπης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News