Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βελγίου μιλά για τη ζωή στο διοικητικό κέντρο της Ευρώπης (vid)

Κρήτη
Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βελγίου μιλά για τη ζωή στο διοικητικό κέντρο της Ευρώπης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς προετοιμάζεται η πόλη των Βρυξελλών για την γιορτή των Χριστουγέννων - Οι φετινές εκδηλώσεις της πόλης και οι υγειονομικοί περιορισμοί

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, Δημήτρης Αργυρόπουλος, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», αναφέρθηκε στις προετοιμασίες για την γιορτή των Χριστουγέννων, στις θεατρικές ομάδες που απαρτίζονται από Έλληνες της πόλης, αλλά και για το στοιχείο που του λείπει περισσότερο από την Ελλάδα.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως οι φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες με όλους τους υγειονομικούς περιορισμούς, δηλαδή πρόσβαση θα έχουν σε αυτές μόνο όσοι επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ κορωνοϊού, με τις εργασίες για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό πάντως να μην έχουν ολοκληρωθεί.

Ο κ. Αργυρόπουλος αναφέρθηκε στην συχνότητα των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως για παράδειγμα του τραμ, για το οποίο υπάρχει δρομολόγιο κάθε 3-4 λεπτά, έτσι ώστε να μην συνωστίζεται ο κόσμος και αποκάλυψε πως αυτό που του λείπει περισσότερο είναι το κλίμα της Ελλάδας, την οποία δεν έχει επισκεφθεί τα τελευταία δυο χρόνια.

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις των Ελλήνων στην πόλη, ανέφερε πως υπάρχουν οκτώ θεατρικές ομάδες μεταξύ των οποίων και η Ένωση Κρητών που κάθε χρόνο πραγματοποιούν εκδήλωση για την γιορτή του θεάτρου στις 27 Μαρτίου, φέτος όμως δεν είναι ακόμη σίγουρα πως θα εορταστεί, λόγω της πανδημίας.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News