Κορωνοϊός: Πώς καταγράφονται σήμερα οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Κρήτης

Κρήτη
Κορωνοϊός: Πώς καταγράφονται σήμερα οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά πως καταγράφονται οι νοσηλείες στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού – Ποιο νοσοκομείο «σηκώνει» το μεγαλύτερο βάρος

Σε σταθερά επίπεδα παραμένουν σήμερα Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, οι νοσηλείες κορωνοϊού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης, σε σχέση με τα χθεσινά ποσοστά.

Συνολικά στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται 98 ασθενείς (ήταν 100), 84 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid (ήταν 87) και 14 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων 9 είναι διασωληνωμένοι.

Το μεγαλύτερο βάρος συνεχίζει να σηκώνει το νοσοκομείο Χανιών με συνολικά 29 ασθενείς, ενώ το πρωί καταγράφηκε και ο θάνατος ενός 89χρονου, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και έπασε απο υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Μπέα την ίδια ώρα στην κλινική Covid του νοσοκομείου Χανιών νοσηλεύεται ως «ύποπτο» κρούσμα ένα 2χρονο παιδί με συμπτώματα κορωνοϊού και αναμένονται τα αποτελέσματα του PCR.

Αναλυτικότερα :

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 13 ασθενείς 9 στην κλινική Covid και 4 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 3 διασωληνωμένοι

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 17 ασθενείς 13 στην κλινική Covid και 4 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων ο ένας διασωληνωμένος

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 29 ασθενείς 26 στην κλινική Covid και 3 σε ΜΕΘ και οι 3 διασωληνωμένοι

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Συνολικά 19 ασθενείς 17 ασθενείς στην κλινική Covid και 2 σε ΜΕΘ και οι 2 διασωληνωμένοι

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Συνολικά 10 ασθενείς 9 ασθενής στην κλινική Covid και 1 στην ΜΕΘ και διασωληνωμένος

Νοσοκομείο Σητείας: 1 ασθενής στην κλινική Covid

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 2 ασθενείς στην κλινική Covid

Νοσοκομείο Νεάπολης: 7 ασθενείς στην κλινική Covid

Σε πανελλαδικό επίπεδο

Σε πανελλαδικό επίπεδο χθες Δευτέρα 15 Νοεμβρίου ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 551 (61.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. Το 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 460 (83.48%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 91 (16.52%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 365 (ημερήσια μεταβολή -12.89%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 410 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια της χθεσινής της ενημέρωσης, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, προς ώρας, οι επιστημονικές αρχές για τον κορωνοϊό αλλά και την εικόνα που φαίνεται να παρουσιάζει η πανδημία στο μέλλον.

Στα πλαίσια της πιθανής ενδημικής διάστασης που θα αποχτήσει η νόσος, η πρόεδρος ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κάνουμε εμβόλιο για τον κορωνοϊό κάθε χρόνο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με αυτό της γρίπης.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, πιθανότατα ο κορωνοϊός θα γίνει «ενδημικός», όπως η γρίπη, με τις σχετικές έρευνες να δείχνουν πως ο ιός αυτός ήρθε για να μείνει.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News