Κυκλοφοριακό: Προσωρινός κόμβος στην Χριστομιχάλη Ξυλούρη - Χάος στους δρόμους του Ηρακλείου (βίντεο)

Κρήτη
Κυκλοφοριακό: Προσωρινός κόμβος στην Χριστομιχάλη Ξυλούρη - Χάος στους δρόμους του Ηρακλείου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσωρινή λύση στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην περιοχή του Αϊ- Γιάννη Χωστού, στοχεύει να δώσει η δημοτική αρχή Ηρακλείου, η οποία άμεσα ξεκινά εργασίες για τη διαμόρφωση πρόχειρου κυκλικού κόμβου

Προσωρινή λύση στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην περιοχή του Αϊ- Γιάννη Χωστού, στοχεύει να δώσει η δημοτική αρχή Ηρακλείου, η οποία άμεσα ξεκινά εργασίες για τη διαμόρφωση πρόχειρου κυκλικού κόμβου, μετά το «πράσινο φως» από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Μετά από 12 και πλέον μήνες, δρομολογούνται οι επίμαχες εξελίξεις, με τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Αναστασάκη να εκφράζει την ικανοποίηση του στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV, λέγοντας ότι οι εργασίες ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα και ότι εντός τριών εβδομάδων, από την έναρξη τους, θα έχει ολοκληρωθεί η επίμαχη παρέμβαση.

Ακολουθούν δηλώσεις από τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αναστασάκη, από τον Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Ιδιοκτητών ταξί Ηρακλείου κ. Γιάννη Σπιθάκη, από τον εκπαιδευτή οδήγησης κ. Αλέξανδρο Μεϊμαράκη και από δημότες της ευρύτερης περιοχής του Αη Γιάννη Χωστού:

Διαβάστε ακόμη: Κυκλοφοριακό: Ιδού ο καθημερινός Γολγοθάς των οδηγών στο Ηράκλειο (βίντεο-drone)

Ο πρόχειρος κόμβος θα δημιουργηθεί στη συμβολή των οδών Χριστομιχάλη Ξυλούρη και Λυκείου, πριν την γέφυρα, με τα νέα δεδομένα να προκαλούν ανακούφιση σε οδηγούς και δημότες οι οποίοι, ωστόσο, τονίζουν την ανάγκη δημιουργίας αντίστοιχου κόμβου, μετά την ανισόπεδη γέφυρα, όπου οι παράνομες αναστροφές προς την εθνική οδό χτυπούν κόκκινο.

«Μετά από πολλά χρόνια, μπαίνουμε τελικά στην τελική ευθεία για τη δημιουργία ενός πρόχειρου κόμβου με τη χρήση νεροπαγίδων στην περιοχή, ώστε τα οχήματα που κατευθύνονται προς την περιοχή της Φοινικιάς να προσέρχονται στην γέφυρα με οργανωμένο τρόπο», δήλωσε ο κ. Αναστασάκης, σημειώνοντας ότι «αντίστοιχη παρέμβαση, μετά την γέφυρα, όπου επίσης μπλοκάρει η κυκλοφορία, θα πρέπει να γίνει από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης».

Το επίμαχο σημείο το οποίο αποτελεί καθημερινό εφιάλτης για τους οδηγούς, με την αναμονή στο τιμόνι να αγγίζει ακόμη και την μισή ώρα τις πρωινές ώρες, έχει αναδείξει με συνεχή ρεπορτάζ τόσο η ΚΡΗΤΗ TV, το site neakriti.gr και η εφημερίδα «Ν.Κ», με δημότες αλλά και εργαζόμενους στις εκατοντάδες επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής να διαμαρτύρονται για τη δύσκολη καθημερινότητά τους και να ζητούν από τους αρμόδιους να γίνουν επιτέλους πράξη οι κόμβοι.

Το μποτιλιάρισμα είναι το μεγάλο «αγκάθι» στην περιοχή του Αϊ- Γιάννη Χωστού, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Μανόλη Κουμαντάκη να κάνει λόγο για τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες κυκλοφοριακού χάους και μέσα από τις εναέριες λήψεις στο ύψος της γέφυρας.

Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή αναζητά λύσεις για το κυκλοφοριακό στην οδό Μητσοτάκη, στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων και όχι μόνο.

https://www.youtube.com/watch?v=MD74RPlvdqI

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News