Κρήτη: Συνεχίζεται ο «μαραθώνιος» των υποψήφιων προέδρων του ΚΙΝΑΛ

Κρήτη
Κρήτη: Συνεχίζεται ο «μαραθώνιος» των υποψήφιων προέδρων του ΚΙΝΑΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψήφιων προέδρων του ΚΙΝΑΛ στην Κρήτη - Στα Χανιά ο Ν. Ανδρουλάκης - Στα Ανώγεια ο Παύλος Γερουλάνος

«Εδώ από τα Χανιά, τα Χανιά του Ελευθερίου Βενιζέλου, είναι η ώρα να σηκώσουμε ψηλά το λάβαρο της δημοκρατικής παράταξης» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του το βράδυ της Κυριακής, 14 Νοεμβρίου, σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο των Χανίων.

«Πηγαίνοντας παντού στη χώρα, συναντώ μέλη, φίλους της παράταξης και απλούς πολίτες που μας ζητούν να κάνουμε περισσότερα πράγματα, μας ζητούν να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλη δύναμη, μια δυνατή φωνή αλλαγής. Αλλαγής που θα αγκαλιάσει τις αγωνίες του λαού και θα αγκαλιαστεί από τον λαό. Ας σηκώσουμε λοιπόν ψηλά το λάβαρο της παράταξης. Με ενότητα, που είναι η παρακαταθήκη που άφησε πίσω της η Φώφη Γεννηματά, να δοθεί απ’ όλους ένας αγώνας, ώστε να έρθει ένα διψήφιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές. Μπορούμε να κρατήσουμε τα σύμβολα και το όνομά μας, γιατί δεν ήταν αυτά οι λόγοι που οι πολίτες μάς γύρισαν την πλάτη. Το παν είναι να έχουμε πρόγραμμα προοδευτικό και ρεαλιστικό, ώστε να είναι και ελπιδοφόρο», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, από τα Χανιά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σκιαγράφησε την ανάγκη ανασύστασης της παράταξης από τη βάση, με ένα κοινωνικό πνεύμα αλλαγής και με την αξιοποίηση, όπως τόνισε, και των νέων τεχνολογιών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ανδρουλάκης δεν παρέλειψε να ασκήσει την κριτική του και προς την πλευρά της κυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά και προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Τον Νίκο Ανδρουλάκη καλωσόρισε θερμά ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, καθώς οι δυο τους ήταν συμφοιτητές και συνδέονται με στενή φιλία, ενώ στο βήμα της ανοιχτής εκδήλωσης τον προλόγισε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο οποίος τον προσφώνησε μάλιστα ως τον αυριανό πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ.

Σήμερα Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο, όπου θα μιλήσει στους φίλους και τα μέλη του Κινήματος, στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, στις 7 μ.μ.

Στα Ανώγεια ο Π. Γερουλάνος

Στα Ανώγεια βρέθηκε το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, στο κλείσιμο της περιοδείας του στο νησί μας, ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος. Ο ίδιος έτυχε θερμής υποδοχής από την Τοπική Οργάνωση του ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά και αρκετό κόσμο που έσπευσε να τον χαιρετήσει και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στις εσωκομματικές εκλογές.

Στο Δημαρχείο τον υποδέχτηκε και ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο οποίος  τόνισε τις αξίες της Δημοκρατίας που αναδεικνύονται από κάθε εσωτερική διεργασία των κομμάτων, ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων στο Αρμί. Στη συνέχεια, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. περπάτησε όλο το χωριό, βρέθηκε στην πλατεία Μεϊντάνι, όπου δοκίμασε το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο και συνομίλησε με τον π. Ανδρέα Κεφαλογιάννη. Επίσης, επισκέφτηκε το Περαχώρι, όπου χαιρέτησε τους θαμώνες και έμεινε για αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι του Νίκου Ξυλούρη.

Εσωκομματικές εκλογές - Μάχη τριών «μνηστήρων» δείχνει νέα δημοσκόπηση

Στο μεταξύ, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συμπεράσματα του γκάλοπ της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα» ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής. Με βάση τη δημοσκόπηση, η μάχη για την είσοδο στον δεύτερο γύρο και την εκλογή στην ηγεσία του κόμματος είναι υπόθεση των Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Ανδρουλάκη. Η αναμέτρηση φαίνεται ότι θα κριθεί στο νήμα, στις λεπτομέρειες, στο μέγεθος και στη σύνθεση του σώματος που θα προσέλθει στις κάλπες στις 5 Δεκεμβρίου.

Το εν λόγω γκάλοπ καταγράφει μάλιστα προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου στη μάχη για την ηγεσία του Κινήματος, όσο η συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου μεγαλώνει, και αδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου να κερδίσει στον β’ γύρο, εφόσον ο ίδιος προκριθεί, είτε βρεθεί απέναντι στον πρώην υπουργό, είτε στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Το γκάλοπ μέτρησε τρία πεδία: Το πρώτο είναι η δυνητική ψήφος προς το Κίνημα Αλλαγής και αφορά στην ιστορική βάση της παράταξης, στα “όρια της εκλογικής επιρροής” του ουσιαστικά, που φτάνει στο 45% του γενικού εκλογικού σώματος - τόσοι λένε ότι θα μπορούσαν να ψηφίσουν το ΚΙΝ.ΑΛ.

Σε αυτό το πεδίο, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 29%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 18% και ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέχεια με 15%. Ο Παύλος Γερουλάνος καταγράφει 8%, ο Χάρης Καστανίδης 6% και ο Παύλος Χρηστίδης 5%.

Το δεύτερο πεδίο που «μετρά» η έρευνα είναι το εκλογικό σώμα, που δηλώνει τώρα ότι θα ψηφίσει ΚΙΝ.ΑΛ. και ανέρχεται στο 9,8% - αυξάνει σημαντικά τη δύναμή του σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019, όπου έλαβε 8,1%.

Σε αυτό το σώμα ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφουν ισοπαλία με 26% έκαστος, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στην τρίτη θέση με 23%. Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 6%, ο Παύλος Χρηστίδης με 5% και ο Παύλος Γερουλάνος με 4%.

Το τρίτο πεδίο είναι οι ψηφοφόροι που λένε ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου (ποσοστό 6,8%). Σε αυτό το σώμα ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 27%, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει 26% και ο Ανδρέας Λοβέρδος 23%. Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Χρηστίδης με 6% και ο Παύλος Γερουλάνος με 5%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News