Ν. Ανδρουλάκης: «Να σηκώσουμε ξανά το λάβαρο της δημοκρατικής παράταξης»

Κρήτη
Ν. Ανδρουλάκης: «Να σηκώσουμε ξανά το λάβαρο της δημοκρατικής παράταξης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Χανιά βρέθηκε σήμερα ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

Με την συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 14 Νοεμβρίου, η ομιλία του υποψήφιου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της εκλογικής αναμέτρησης που θα λάβει χώρα τον Δεκέμβριο.

«Χαίρομαι που σήμερα βλέπω όλες τις γενιές που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, σημειώνοντας: «Η σοσιαλδημοκρατία επανέρχεται σε όλη την Ευρώπη μα και στην Ελλάδα, γιατί ήταν οι σοσιαλδημοκράτες που έχτισαν το ΕΣΥ. Ήταν η Ευρώπη που άντεξε περισσότερο από την Αμερική».

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία χρέωσε «πολιτική ατολμία» στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, για τη συμμετοχή σε πορείες, αλλά και για τη στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη.

Ακολούθως μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας και στη μη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων στη χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία, που δίνει σειρά μέτρων για τους νέους.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στη μη επιτυχή σύνοδο της Γλασκώβης, μίλησε για το κρίσιμο ενεργειακό πρόβλημα, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, η οποία δίνει προτεραιότητα στις μεγάλες εταιρείες, χωρίς να δίνει τα κίνητρα στους οικονομικά αδύνατους για χρήση ήπιων μορφών ενέργειας, ώστε να ανταποκριθούν στο ενεργειακό κόστος.

«Το κοινωνικό κράτος υπάρχει. Αλλά δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το σύστημα υγείας, γιατί μετά την πανδημία covid, θα έρθει η πανδημία των καρδιοπαθειών και των άλλων ασθενειών, σε δομές που δεν έχουν στηριχθεί», ανέφερε, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα ποσοστά θνησιμότητας σε ΜΕΘ, που διαφοροποιούνται, προκαλώντας εύλογο προβληματισμό.

Την ίδια ώρα άσκησε κριτική και στην υπουργό Παιδείας, για το νέο σύστημα εξετάσεων, ενώ αναφερόμενος στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για την ανάγκη μιας ισχυρής στρατηγικής συμμαχίας των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, πριν από κάθε μεγάλη συνάντηση.

Ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στην Τουρκία, τονίζοντας την ανάγκη για ένα νέο Ελσίνκι. «Μας αρέσει που η αντιμετώπιση της κυβέρνησης από τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παρά τα όσα έχει πράξει, δεν διαφοροποιείται ποτέ», συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων.

Τέλος δεσμεύτηκε ότι εάν αναδειχθεί αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, θα ενεργοποιηθεί εκ του μηδενός και από τη βάση του κόμματος, όλη η διαδικασία για τη δημιουργία ενός ανοικτού πολιτικού κόμματος που θα απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας και δεν θα λειτουργεί σαν καρτέλ βαρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News