Φιλένα Ζουμαδάκη: Eνα κορίτσι που ήρθε από τα Χανιά μιλά για την διαφορετικότητα

Κρήτη
Φιλένα Ζουμαδάκη: Eνα κορίτσι που ήρθε από τα Χανιά μιλά για την διαφορετικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη συμμετοχή της, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, δημιούργησαν μία ταινία για την διαφορετικότητα - Ποια είναι η Φιλένα Ζουμαδάκη

Kαλεσμένη στην εκπομπή «Ανδριανή» βρέθηκε η Φιλένα Ζουμαδάκη, ένα κορίτσι που ήρθε από τα Χανιά για να μιλήσει για τη διαφορετικότητα. Η Φιλένα γεννήθηκε με αχονδροπλασία και γνωρίζει καλά πως είναι να ζεις σε ένα κόσμο αφιλόξενο.

Με το παράδειγμα της αποδεικνύει τι σημαίνει να κάνεις υπερβάσεις, να θέτεις στόχους και να μην καταθέτεις ποτέ τα όπλα. Στην ταινία που δημιούργησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, στο πλαίσιο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Χανίων, η Φιλένα Ζουμαδάκη, συμμετείχε ακριβώς για να δείξει στους ανθρώπους πως η διαφορετικότητα κάνει όσους τη βιώνουν ψυχικά ανθεκτικούς. Εκείνη ανακάλυψε μεγαλώνοντας τη διαφορετικότητά της και έχοντας πια περάσει από όλα τα στάδια, όχι απλά έχει συμφιλιωθεί μαζί της, αλλά την έκανε κινητήριο δύναμή της.

Πώς είναι να ζεις σε ένα κόσμο που όλα είναι φτιαγμένα για τους... άλλους; Το ανάστημα, είναι ζήτημα ψυχής και η ενσυναίσθηση δεν πρέπει να απουσιάζει στις ημέρες που διανύουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News