Κορωνοϊός - Ανεμβολίαστοι: Τα νέα μέτρα πλήττουν την αγορά της Μεσαράς

Κρήτη
Κορωνοϊός - Ανεμβολίαστοι: Τα νέα μέτρα πλήττουν την αγορά της Μεσαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρό πλήγμα για την τοπική οικονομία της Μεσαράς, αποτελούν τα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας

Πλήγμα για την τοπική οικονομία της Μεσαράς, αποτελούν τα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας, τα οποία εφαρμόζονται τις τελευταίες ημέρες και στην Κρήτη.

Μετά τα μεγάλα αστικά κέντρα, ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV, βρέθηκε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στις Μοίρες, όπου και κατέγραψε την αγοραστική δυναμική της περιοχής.

Αισθητή είναι η πτώση για και στα καταστήματα εστίασης της περιοχής, με τους ιδιοκτήτες να κάνουν λόγο για μείωση που «αγγίζει» το 50%.

Με τις απόψεις να διίστανται, αλλά και τα κρούσματα κορωνοϊού να συνεχίζονται στη Μεσαρά, πολίτες και καταστηματάρχες κάνουν λόγο για αναγκαία θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, σε συνδυασμό με κίνητρα στήριξης της ντόπιας επιχειρηματικότητας.

Η ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε και τη δυναμική της λαϊκής αγοράς στις Μοίρες, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρούνται σε έναν ικανοποιητικό βαθμό.

Ο Δήμος Φαιστού, είναι από τις περιοχές της Κρήτης που έχουν κατά καιρούς αντιμετωπίσει μεγάλες συρροές κρουσμάτων κορωνοϊού, με τους καταστηματάρχες να προβληματίζονται για τις επιχειρήσεις τους μέσα στο χειμώνα.

«Φρένο» στους τζίρους των καταστημάτων βάζουν τα νέα μέτρα

 «Φρένο» στους τζίρους των καταστημάτων βάζουν τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε όλη την Κρήτη, σύμφωνα με τα οποία ο καταναλωτής οφείλει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό μοριακό/rapid test, προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδος σε οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα.

Οι έμποροι εκφράζουν, μάλιστα, φόβους για μειωμένη κίνηση τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, περίοδος που παραδοσιακά είναι η πιο κερδοφόρα για την αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, καταγράφεται μείωση τζίρου κατά 50% με την εφαρμογή των νέων κυβερνητικών μέτρων, τα οποία εγκαινιάστηκαν το περασμένο Σάββατο.

Τα μέτρα εφαρμόστηκαν με σκοπό αφενός η κυβέρνηση να περιορίσει τη διασπορά του ιού σε μαζικούς χώρους, όπως είναι τα εμπορικά μαγαζιά και τα καταστήματα επισιτισμού και εστίασης, και αφετέρου να πείσει τους ανεμβολίαστους να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό.

Μια εβδομάδα μετά, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου παρατηρούν πως τα νέα κυβερνητικά μέτρα διαμορφώνουν δύσκολες συνθήκες, με την επόμενη μέρα να κρίνεται αρκετά δύσκολη. Η αγοραστική ζήτηση είναι μειωμένη, δηλώνουν.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της παγκρήτιας Ομοσπονδίας, Μανόλης Κουμαντάκης, «τα μέτρα έχουν διαμορφώσει ένα αρνητικό κλίμα. Το είχαμε παρατηρήσει και πλέον έχουμε προχωρήσει στη διαπίστωση πως το εμπόριο έχει υποστεί μεγάλη κρίση. Η αγοραστική ζήτηση δεν περιορίστηκε τώρα. Ήταν ήδη περιορισμένη από την εκκίνηση της υγειονομικής κρίσης και αναμένεται να περιοριστεί περισσότερο όσο προχωρούν οι μέρες. Βρισκόμαστε σε αδράνεια. Οι πολιτικές ωστόσο αποφάσεις εξαρτώνται από τον πολιτικό κόσμο και σίγουρα η πορεία της υγειονομικής εξέλιξης θα κρίνει την εντατικοποίηση ή την άρση των μέτρων. Είμαστε σε αναμονή».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News