Αρκαλοχώρι: Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση του ετοιμόρροπου κτιρίου - Ανακούφιση για καταστηματάρχες (εικόνες,βίντεο)

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση του ετοιμόρροπου κτιρίου - Ανακούφιση για καταστηματάρχες (εικόνες,βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακούφιση προκαλεί η εξέλιξη στους καταστηματάρχες της περιοχής, «πράσινο φως» για το άνοιγμα του κεντρικού δρόμου του Αρκαλοχωρίου μετά από ενάμιση μήνα

Μια νέα αρχή σηματοδοτεί για το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι η κατεδάφιση του ετοιμόρροπου διώροφου κτιρίου στην καρδιά της πόλης, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς σήμερα, Σάββατο 13 Νοεμβρίου. Το εν λόγω κτήριο είχε υποστεί μεγάλες ζημιές κατά τον ισχυρό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, με συνέπεια ο κεντρικός δρόμος να «κόβεται» στα δύο, λόγω της σοβαρής πιθανότητας κατάρρευσης του, με τον φόβο να εντείνουν οι συνεχόμενες μετασεισμικές δονήσεις.

Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV, κατέγραψε τη δύσκολη αυτή διαδικασία της κατεδάφισης του κτιρίου το οποίο βρισκόταν κυριολεκτικά στον «αέρα», με τις σχετικές εργασίες να ολοκληρώνονται σήμερα, προς μεγάλη ανακούφιση των κατοίκων.

Σε σχετικές του δηλώσεις ο πολιτικός μηχανικός Μανούσους Μαυροφοράκης, ανέφερε: (βιντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=s4muGslHRE0?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Τα χρήματα για την κατεδάφιση του κτιρίου κατέβαλλε ο δήμος Μινώα Πεδιάδας με το έργο φέρει εις πέρας η τεχνική εταιρεία «Αθανασάκης Α.Ε.».

«Πρόκειται για ένα κτίριο 45 τόνων όπως υπολογίζουμε και απομακρύνουμε σταδιακά τμήματα του ενός τόνου. Το ισόγειο θα παραμείνει και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση μετά την κατεδάφιση του πρώτου και δευτέρου ορόφου», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΚΡΗΤΗ TV ο πολιτικός μηχανικός και υπεύθυνος της εταιρείας Aktus Development Μανούσος Μαυροφοράκης

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία προκάλεσε ανακούφιση στους καταστηματάρχες, καθώς θα ανοίξει και πάλι ο κεντρικός δρόμος ο οποίος ήταν κλειστός εδώ και ενάμιση μήνα, με την κατεδάφιση του επίμαχου κτιρίου το οποίο σκορπούσε τον τρόμο σε πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής να δίνει το «πράσινο φως».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το όλο εγχείρημα ήταν δύσκολο ενώ ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, τόσο για την προστασία των όμορων κτιρίων όσο και για την προστασία των πολιτών.

Το συνεργείο απομάκρυνε σταδιακά τμήματα του ετοιμόρροπου κτιρίου, με τη διαδικασία της αδιατάρακτης κοπής. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο ετοιμόρροπο κτίριο που κατεδαφίζεται μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ, ενώ την ίδια ώρα, εκκρεμεί η κατεδάφιση δεκάδων άλλων.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανόλη Φραγκάκη, ο αριθμός αυτός αγγίζει τα 50 ιδιωτικά κτίρια, για τα οποία θα πρέπει να εξασφαλιστούν κονδύλια για την κατεδάφιση τους.

Όπως εκτιμάται, σε σύνολο 250 περίπου καταστημάτων, μόλις τα 30 λειτουργούν στο Αρκαλοχώρι, με όλους να εύχονται να επανέλθει σύντομα η ισορροπία στην αγορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News