Μεσσαρά: Δεκάδες συλλήψεις αλλοδαπών μετά από σαρωτικό έλεγχο της ΕΛΑΣ (βίντεο)

Κρήτη
Μεσσαρά: Δεκάδες συλλήψεις αλλοδαπών μετά από σαρωτικό έλεγχο της ΕΛΑΣ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση σκούπα με δεκάδες προσαγωγές αλλοδαπών εξελίχθηκε το πρωί στη Μεσσαρά με προληπτικό σκοπό, καθώς στην ευρύτερη περιοχή συρρέουν οικονομικοί μετανάστες για να εργαστούν στο λιομάζωμα

Πάνω από 40 προσαγωγές και 15 συλλήψεις καταγράφει η νέα επιχείρηση σκούπα της ΕΛΑΣ στη Μεσαρά, με στόχο την πρόληψη ταραχών και επεισοδίων καθώς στην περιοχή συρρέουν κατά δεκάδες αλλοδαποί εργάτες γης, αναζητώντας μεροκάματο στη συλλογή του ελαιοκάρπου.

Σε αστυνομικό κλοιό βρέθηκαν από το πρωί της Παρασκευής, 12 Νοεμβρίου χωριά της Μεσσαράς, με τα μπλόκα που στήθηκαν να εκτείνονται από τις Μοίρες και το  Τυμπάκι, μέχρι τη, Βαγιωνιά τη  Φανερωμένη τα  Σκούρβουλα, το Πετροκεφάλι, και τις Γκαγκάλες.

Η αναταραχή που είχε προκληθεί πέρυσι την ίδια περίοδο με το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών για το ύψος του μεροκάματου, φαίνεται να αποτελεί έναν από τους παράγοντες που πυροδότησαν την ένταση και την έκταση των σημερινών αστυνομικών επιχειρήσεων, σε ορεινές περιοχές αλλά και ολόκληρο τον κάμπο όπου ζουν μεγάλες ομάδες μεταναστών, σε πρόχειρα καταλύματα. 

Στη γιγαντιαία κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ Ηρακλείου, των  ΤΑΕ Μεσσαράς και Ηρακλείου καθώς και προσωπικό από το τοπικό αστυνομικό Τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου όπου έγινε εξονυχιστικός έλεγχος των ταξιδιωτικών τους εγγράφων.

Τουλάχιστον 15 άτομα, Πακιστανοί και Αφγανοί που διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται παράνομα στη χώρα κρατούνται για την εφαρμογή των διοικητικών μέτρων που προβλέπονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News