Κρήτη

Αγροτοκτηνοτρόφοι Κρήτης: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην ΕΑΣΗ - Τι αποφάσισαν

Το απόσταγμα της χθεσινής ολονύχτιας συνάντησης των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης

Τους Κρητικούς βουλευτές και τους τοπικούς άρχοντες καλεί η Παγκρήτια Επιτροπή αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, προκειμένου να συναποφασιστούν τα επόμενα βήματα στη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων του κλάδου. Αυτό είναι το απόσταγμα της χθεσινής ολονύχτιας συνάντησης των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μαραθώνια σύσκεψη συνομολογήθηκε ότι:

  • Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα τεχνικής φύσης, σχετικά με ζητήματα μη πληρωμής κατά την προκαταβολή των επιδοτήσεων Οκτωβρίου
  • Το πρόβλημα είναι μεγάλο και αφορά παραγωγούς τόσο της φυτικής ΄σοο και της ζωικής παραγωγής
  • Το ζήτημα επηρεάζει την ευρύτερη τοπική οικονομία και δραστηριότητα του νησιού και όχι μόνο τους αγροτοκτηνοτρόφους
  • Εντοπίζεται μεγάλος κίνδυνος στην επόμενη προγραμματική περίοδο, κατά την προσεχή δεκαετία να απολέσει μεγάλο ποσοστό κοινοτικών πόρων
  • Τα εξαιρετικά προϊόντα της Κρήτης όπως η σταφίδα, το λάδι, τα κηπευτικά, τα τυροκομικά, το κρέας κ.α. να χάσουν την οικονομική αξία τους ως προς την διατροφική προσφορά μέσω των ελληνοποιήσεων και της γενικότερης πολιτικής αδράνειας του υπουργείου.

Μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΑΣΗ, την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου, σχετικά με τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου των Κρητών αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αθήνα και τις επαφές της συντονιστικής επιτροπής Κρήτης με στελέχη της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ στις 9 και 10 Νοεμβρίου, η Παγκρήτια Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει όλους τους Κρητικούς βουλευτές και τους αυτοδιοικητικούς Α΄και Β΄βαθμού, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης Ηρακλείου για λήψη των οριστικών αποφάσεων και τα επόμενα βήματα στα άλυτα μέχρι αυτή την ώρα ζητήματα του κλάδου.

Υπενθυμίζεται πως οι προσπάθειες διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών έμειναν άκαρπες, καθώς ελάχιστες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τις συναντήσεις, δεν θεραπεύουν τα μείζονος σημασίας θέματα. Έτσι, εκτός απροόπτου, το Παγκρήτιο συλλαλητήριο την ερχόμενη εβδομάδα στην Κρήτη συνιστά μονόδρομο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια