ΟΠΑΠ Κρήτης: Ζητούν μέτρα στήριξης - κίνδυνος κλεισίματος επιχειρήσεων του κλάδου

Κρήτη
ΟΠΑΠ Κρήτης: Ζητούν μέτρα στήριξης - κίνδυνος κλεισίματος επιχειρήσεων του κλάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά λύπης μας για ακόμα μία φορά, μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, διαπιστώνουμε ότι σπρώχνετε ένα ολόκληρο κλάδο, αυτό των πρακτόρων ΟΠΑΠ προς τη καταστροφή» αναφέρουν τα ΟΠΑΠ Κρήτης

Στην Βουλή κατέθεσε την επιστολή διαμαρτυρίας των Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης, ο Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου. Στην επιστολή, τα πρακτορία ΟΠΑΠ ζητούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, προκειμένου να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος κλεισίματος επιχειρήσεων του κλάδου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

«Μετά λύπης μας για ακόμα μία φορά, μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, διαπιστώνουμε ότι σπρώχνετε ένα ολόκληρο κλάδο, αυτό των πρακτόρων ΟΠΑΠ προς τη καταστροφή.

Η μεγάλη αδικία εις βάρος μας συνεχίζεται με ανυπολόγιστες πλέον για το επίγειο μας δίκτυο σπρώχνοντας το πελατειακό μας κοινό προς τις διαδικτυακές εταιρίες αλλά και προς το παράνομο τζόγο, με τα γνωστά αποτελέσματα της απώλειας ζεστού χρήματος προς τα κρατικά ταμεία.

Ο κλάδος μας, από την αρχή της πανδημίας στηρίζει την προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το έχει δείξει εμπράκτως κατά προτεραιότητα πληρώντας από την αρχή της πανδημίας πιστά τα κυβερνητικά μέτρα καθώς και μένοντας κλειστά σε καθεστώς lockdown χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα επαγγελματικής δραστηριότητας για διάστημα άνω των 8 μηνών χωρίς το παραμικρό εισόδημα.

Τα νέα καθολικά μέτρα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε δείχνουν οτι παρ’ όλες τις συναντήσεις που έχουν γίνει με τους αρμόδιους υπουργούς δεν έχετε κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων μας και τις ειδικές συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Κακώς έχετε μετακυλήσει τον έλεγχο της πανδημίας στις επιχειρήσεις μας και σας ζητάμε:

  • Να υπάρχει ατομική ευθύνη των πελατών κατά την είσοδο τους στα καταστήματα μας όπως και εξ ολοκλήρου την επιβολή του προστίμου σε αυτούς, καθώς είναι τουλάχιστον παράλογο να ελέγχουμε εμείς τα κάθε είδους πιστοποιητικά και την ταυτοποίησή τους αντί να κάνουμε τη δουλειά μας και να τηρούμε τα πρότερα μέτρα που καλούμασταν να τηρήσουμε όπως τη χρήση μάσκας εντός του καταστήματός μας, τη τήρηση των αποστάσεων, την παροχή αντισηπτικών, και την απολύμανση των μηχανημάτων μετά τη χρήση τους.
  • Την πλήρη απαλλαγή μας από την υποχρέωση επιστροφής των Επιστρεπτέων Προκαταβολών.
  • Να τηρήσει η κυβέρνηση την δέσμευση της για την επιχορήγηση του κλάδου μας μέσω

προγράμματος ΕΣΠA

  • Τη μετάθεση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η νέατύπου lockdown κατάσταση (είμαστε ανοικτά μεν αλλά οι τζίροι μας είναι μη βιώσιμοι).
  • Την εκ νέου επιδότηση μέρους του μέρους των επαγγελματικών ενοικίων μας».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News