Κρήτη

Κρήτη: Συνεχίζεται η καλή επιδημιολογική εικόνα - Αύξηση των εμβολιασμών

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, στην Κρήτη, ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων ανήλθε σε 391.924 πολίτες

Αν και η πανδημία και πάλι «φουντώνει», με τους ειδικούς να εκφράζουν την ανησυχία τους, τα νέα από την Κρήτη παραμένουν ενθαρρυντικά καθώς μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν 3.000 εμβολιασμοί και 1.029 συμπολίτες μας προσήλθαν για την πρώτη δόση. Η καλή εμβολιαστική εικόνα συνεχίστηκε και σήμερα, ανήμερα του Αγίου Μηνά, με τους εμβολιασμούς να συνεχίζονται, ενώ παράλληλα νέοι και ηλικιωμένοι συμπολίτες μας έστειλαν το δικό τους συγκινητικό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, από το οποίο ξεχωρίζει αυτό ενός 12χρονου κοριτσιού που έκανε την πρώτη δόση.

Η 12χρονη Εμμανουέλα χαμογελώντας βγήκε από το εμβολιαστικό κέντρο μαζί με τους γονείς της αφού πήρε τη μεγάλη απόφαση να εμβολιαστεί, για να κερδίσει «πίσω» τις ελευθερίες της, για να ζήσει τη ζωή της αλλά και τις απλές καθημερινές χαρές που είχαν γίνει για την ίδια πολυτέλεια.

Μεταξύ των πολιτών που αποφάσισαν να εμβολιαστούν ήταν και η Αρίστη Χρόνη, η οποία λόγω της στρατιωτικής της ιδιότητας  δεν χρειάστηκε να αμφιταλαντευτεί. Ως στρατιωτικός αποφάσισε ότι εφόσον εργάζεται σε χώρους με συνωστισμό και θέτει πάνω απ’ όλα την υγεία, ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος ώστε να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σε ανάρτησή του ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Δημήτρης Αγαπίου, πάνω 3.000 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στην Κρήτη.

Αναλυτικότερα, οι εμβολιασμοί κατά την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου

  • Νομός Ηρακλείου: 1.721
  • Νομός Ρεθύμνου: 321
  • Νομός Χανίων: 758
  • Νομός  Λασιθίου: 487

Συνολικά: 3.287

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, στο σύνολο του πληθυσμού της Κρήτης το 63% έχει ολοκληρωμένη εμβολιαστική κάλυψη, ενώ 1.029 συμπολίτες μας προσήλθαν την Τετάρτη για την 1η δόση στο νησί μας.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, στην Κρήτη, ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων ανήλθε σε 391.924 πολίτες.

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια