Κρήτη: Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων - Πότε «κλειδώνει» η νέα μορφή αγώνα

Κρήτη
Κρήτη: Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων - Πότε «κλειδώνει» η νέα μορφή αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών - Απόψε θα «κλειδώσει» στην ΕΑΣΗ η νέα μορφή του αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού

Στους δρόμους βγαίνουν ξανά οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης, μετά από τις άκαρπες προσπάθειές τους, στις τελευταίες κινητοποιήσεις τους για ακύρωση της ΚΥΑ για τα βοσκοτόπια, επιστροφή των κομμένων επιδοτήσεων στους λογαριασμούς των πραγματικών δικαιούχων, αλλά και λύσεις για τους δασικούς χάρτες και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, που τους καταδικάζει τ Κρήτης σε εγκατάλειψη της γης τους και της αιγοπροβατοτροφίας.

Έτσι ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις. Απόψε στις 9 το βράδυ ξεκίνησε η νέα απολογιστική συνάντηση στα γραφεία της ΕΑΣΗ, όπου θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης και ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές τους. 

Υπενθυμίζεται πως η προσπάθεια διαλόγου συνεχίστηκε και σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει να «κλειδώνει» Παγκρήτιο συλλαλητήριο την ερχόμενη εβδομάδα στην Κρήτη. 

Παράλληλα σήμερα στις 11:30 το πρωί, τριμελής αντιπροσωπεία της Σ.Ε., βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αποτελούμενη από τον Μανόλη Ορφανουδάκη (Πρόεδρος Παγκρήτιας Σ.Ε. Αγώνα), Γρύλλο Παπαδάκη (Πρόεδρο Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου) και Γιώργο Αθανασάκη (Αντιπρόεδρο Κτηνοτροφικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου), για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, ωστόσο λόγω αλλεπάλληλων συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη, δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί συνάντηση και να τους ακούσει. 

Ωστόσο, νωρίς απόγευμα τους δέχτηκε ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης, όπου του κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ του ανέφεραν τα αποτελέσματα του διαλόγου που είχαν με τεχνοκράτες και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου. 

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργό, αφού τους άκουσε, δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό τα αιτήματά της αντιπροσωπείας και θα έχουν απάντηση σε λίγες ημέρες. Ωστόσο δεν προκύπτει κάτι ουσιαστικό από τις τελευταίες ενέργειες των αγροκτοκτηνοτρόφων. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News