Καιρός: Έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σήμερα στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σήμερα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη και σήμερα Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου - Αναμένονται έντονες νεφώσεις κατά τόπους, με διαστήματα ηλιοφάνειας

Άστατος προβλέπεται ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 14 έως 20 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή, στο Ηράκλειο αναμένονται έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νότια τμήματα του νησιού θα είναι ένα με δύο βαθμούς υψηλότερη. Το Σάββατο στο Ηράκλειο οι καιρικές συνθήκες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.

Έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, αναμένονται στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τις προγνώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο αναμένεται μία μικρή βελτίωση του καιρού στο Ρέθυμνο, με αραιή συννεφιά, ενώ το θερμόμετρο θα ανέβει ένα με δύο βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά ο καιρός την Παρασκευή προβλέπεται άστατος, καθώς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατούν έντονες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο αναμένεται συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας και το θερμόμετρο θα ανέβει ένα με δύο βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατούν νεφώσεις και πιο συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες θα επικρατεί αραιή συννεφιά και το απόγευμα τα σύννεφα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 18 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο οι καιρικές συνθήκες στον Άγιο Νικόλαο δεν θα παρουσιάσουν μεταβολή, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολκού Αιγαίου τους 19 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 23 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Στα Δωδεκάνησα από 15 έως 23 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα νότια 5 με 6 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News