Κουτσουράδη - Η νεαρή αγρότισσα της Χίου: Έτσι αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες του πρωτογενούς τομέα (vid)

Κρήτη
Κουτσουράδη - Η νεαρή αγρότισσα της Χίου: Έτσι αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες του πρωτογενούς τομέα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προϋπόθεση ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και οι προκλήσεις της αγροτικής ζωής είναι η αγάπη και η σκληρή δουλειά, τονίζει η Αργυρώ Κουτσουράδη

Για το νησί της, την επιχειρηματική της δραστηριότητα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, μίλησε η νεαρή αγρότισσα από την Χίο, Αργυρώ Κουτσουράδη, στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα».

Ειδικότερα, η κ. Κουτσουράδη, είναι παραγωγός αρωματικών φυτών και γεωπόνος. Η επιχείρηση της βραβεύθηκε το 2018 ως καινοτόμα επιχείρηση της Χίου, μιας και ήταν η μόνη κάθετη μονάδα παραγωγής του νησιού, γεγονός που σημαίνει ότι η δραστηριότητα της επιχείρησης της Αργυρούς εκτείνεται από την καλλιέργεια των φυτών, μέχρι την μεταποίηση τους και εν τέλει την τυποποίηση των παραγόμενων προϊόντων.

Η ίδια σημειώνει ότι προϋπόθεση για κάθε δραστηριότητα είναι να αγαπάς το αντικείμενο με το οποίο καταπιάνεσαι, υπογραμμίζοντας πως μόνο έτσι κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τις ευάριθμες δυσκολίες του πρωτογενή τομέα. Ειδική αναφορά έκανε η νεαρή γεωπόνος στο ιδιαίτερο μικροκλίμα αλλά και την σπάνια σύσταση του εδάφους της Χίου, συνδυασμός που δημιουργεί ιδανικές προϋποθέσεις ώστε να καλλιεργηθούν αρωματικά φυτά, με την ίδια να σημειώνει πως ο χαρακτηρισμός «μυροβόλος» που συχνά χαρακτηρίζει την Χίο μόνο τυχαίος δεν είναι.

Ολοκληρώνοντας, η Αργυρώ επισήμανε ότι η πολιτεία πρέπει να δώσει κίνητρα στους νέους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, προέκταση της οποίας ενασχόλησης θα ήταν τόσο το οικονομικό όφελος από την αγροτική δραστηριότητα όσο και η αποκέντρωση, με τους νέους να επιστρέφουν στην επαρχία.

(φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News