«Αντιθέσεις»: Τα μεγάλα θέματα της Γεωπολιτικής και της αναδιάταξης στρατηγικών

Κρήτη
«Αντιθέσεις»: Τα μεγάλα θέματα της Γεωπολιτικής και της αναδιάταξης στρατηγικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, Ιωάννης Θ. Μάζης, ανοίγει θεματικές συζήτησης και προβληματισμού για τις Γεωπολιτικές Δυναμικές, τις προοπτικές, τα λεπτά σημεία και τα πραγματικά ερωτηματικά της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας

Αυτή την Παρασκευή στις 21.45, στο στούντιο των «Αντιθέσεων» σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση- προσέγγιση των μεγάλων θεμάτων της Γεωπολιτικής και της αναδιάταξης Στρατηγικών,  μεγάλων- μεσαίων και περιφερειακών παικτών ισχύος, ο Ιωάννης Θ. Μάζης , Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, στο  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Ιωάννης Μάζης ανοίγει θεματικές συζήτησης και προβληματισμού για :

-         Τις Γεωπολιτικές Δυναμικές στον Αρκτικό Κύκλο, τον Ειρηνικό , την Μεσόγειο και το ρόλο «κλειδί» της Ανατολικής της λεκάνης.

-         Προοπτικές, λεπτά σημεία και τα πραγματικά ερωτηματικά της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας και της επέκτασης της Συμφωνίας Ελλάδας- ΗΠΑ , για την θέση της Ελλάδας.

-         Η πολιτική κρίση με την παραίτηση Ζάεφ, η Συμφωνία των Πρεσπών και η επόμενη μέρα

-         Η κινητικότητα ευρύτερα στα Δυτικά Βαλκάνια τι μπορεί να σηματοδοτεί

Κι ακόμη :

-         Η  αναθεωρητική στρατηγική βάθους της Τουρκίας , με ή χωρίς τον Ερντογάν

-         Η πολιτική του «κατευνασμού» και ο αντίλογος της «αποτροπής» , τα όρια και τα προ-απαιτούμενα ενός διαλόγου , η Εθνική Στρατηγική και το σημαίνει δομικά η συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, οι πραγματικοί λόγοι που δεν συγκροτείται.

Αυτή την Παρασκευή στις «Αντιθέσεις» στις 21.45 ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, στο  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Θ.  Μάζης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News