Ο «Έλληνας aqua man» που κατέγραψε παγκόσμιο ρεκόρ άπνοιας (βίντεο)

Κρήτη
Ο «Έλληνας aqua man» που κατέγραψε παγκόσμιο ρεκόρ άπνοιας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δύτης Χρόνης Χλίτσιος έκλεισε 11 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα βουτηγμένος σε ένα πλημμυρισμένο ορυχείο της Γερμανίας, σε θερμοκρασία 7 βαθμών

«Κάθε επίτευγμα που καταφέρνουμε όταν ξεπερνάμε τον εαυτό μας, χρειάζεται προπόνηση τόσο σωματική, όσο και ψυχολογική», τόνισε ο Έλληνας δύτης, που  κατέγραψε παγκόσμιο ρεκόρ άπνοιας, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα».

Ο «Έλληνας aqua man», Χρόνης Χλίτσιος, έκλεισε 11 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα βουτηγμένος σε ένα πλημμυρισμένο ορυχείο της Γερμανίας , σε θερμοκρασία 7 βαθμών.  

Μιλώντας για την εμπειρία του ο κ. Χλίτσιος ανέφερε: «Στο σπήλαιο που βούτηξα οι θερμοκρασίες ήταν τόσο δυσβάσταχτες, ήταν στους 7 βαθμούς, λίγο πιο πάνω από τη θερμοκρασία που το νερό στερεοποιείται και γίνει πάγος» και συνέχισε λέγοντας, «δεν μπορείς να κάνεις τέτοια προπόνηση στην Ελλάδα, καθώς η χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού είναι μέχρι 11-12 βαθμούς. Άρα όση προετοιμασία και να κάνεις, είναι κάτι πρωτόγνωρο που αντιμετωπίζεις εκείνη τη στιγμή. Παρόλα αυτά όλα πήγαν καλά, είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News