Αγροτοκτηνοτρόφοι Κρήτης: Επιστρέφουν με «άδεια χέρια», μετά την κρίσιμη συνάντηση

Κρήτη
Αγροτοκτηνοτρόφοι Κρήτης: Επιστρέφουν με «άδεια χέρια», μετά την κρίσιμη συνάντηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ελάχιστες διορθώσεις που έγιναν στην συνάντηση, δεν διορθώνουν το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ανέφεραν εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτρόφων Κρήτης

Αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης μαζί με τους εκπροσώπους τους συνέχισαν σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου τις επαφές με το υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις και λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που προκλήθηκαν μετά την εφαρμογή του νέου κανονισμού και την επακόλουθη δραματική μείωση των επιδοτήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτρόφων Κρήτης, επιστρέφουν πίσω με «άδεια χέρια», καθώς τονίζουν, οι ελάχιστες διορθώσεις που έγιναν στην συνάντηση, δεν διορθώνουν το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Τις προηγούμενες ημέρες, η αντιπροσωπία των αγροτών παρουσίασε σε πολύωρη συνάντηση με την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ και στελέχη του υπουργείου το πλαίσιο των προτάσεών τους, το οποίο και επεξεργάστηκε επιτροπή τεχνοκρατών.

Οι εκπρόσωποι περιέγραψαν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η μείωση των επιδοτήσεων και το επακόλουθο υπάρχον αδιέξοδο, στο οποίο και βρίσκονται χιλιάδες Κρητικοί παραγωγοί.

Μετά την καταβολή των τελευταίων πληρωμών, οι αγροτοκτηνοτρόφοι αντίκρισαν «τσεκουρεμένους» τους λογαριασμούς τους, ενόσω υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώνουν, μέχρι στιγμής, ότι ο νέος κανονισμός θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα. Η μόνη θετική διέξοδος που αφήνουν να εννοηθεί σχετίζεται με τεχνικές αλλαγές, οι οποίες, ίσως, λειτουργήσουν ευνοϊκά στη στήριξη των αγροτών.

Εκπρόσωποι και αγροτοκτηνοτρόφοι αναμένουν και προσμένουν με τη σημερινή συνάντηση να δοθούν διά στόματος του υφυπουργού λύσεις, οι οποίες και θα κρίνουν τις επόμενες κινήσεις επί των κινητοποιήσεων. Μεταξύ των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν θα είναι - εκτός της μείωσης των επιδοτήσεων - το ολοένα και αυξανόμενο κόστος για την παραγωγή, η πληθώρα προβλημάτων που προέκυψαν μετά τη δημοσίευση των νέων δασικών χαρτών, αλλά και η κατανομή των βοσκοτόπων.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News