Κορωνοϊός: Σταθερές οι νοσηλείες στην Κρήτη - Δυο νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη
Κορωνοϊός: Σταθερές οι νοσηλείες στην Κρήτη - Δυο νεκροί το τελευταίο 24ωρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά πως καταγράφονται σήμερα Τετάρτη, οι νοσηλείες στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού

Σε σταθερά επίπεδα παραμένουν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Κρήτης σήμερα Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου.

Συνολικά στο νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης καταγράφονται 94 ασθενείς, χθες Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, ήταν 92 και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ήταν μόλις 58.

Από τους 94 ασθενείς, οι 82 νοσηλεύονται σε κλινική Covid (ήταν 81) και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 12 (ήταν 11), εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι (ήταν 9).

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2 νεκροί

Το Νοσοκομείο Χανιών παραμένει πρώτο στον αριθμό νοσηλειών, σε επίπεδο Κρήτης, ενώ σημειώθηκαν και 2 θάνατοι από κορωνοϊό. Πρόκειται για μια 64χρονη γυναίκα η οποία νοσηλευόταν στην κλινική ΜΕΘ covid και για μια γυναίκα 79 ετών που νοσηλευόταν σε κλινική covid και οι δυο γυναίκες δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Διοικητή Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα τις τελευταίες μέρες καταγράφεται αύξηση εμβολιασμών στο εμβολιαστικό κέντρό του νοσοκομείου Χανίων.

Παράλληλα όπως ανέφερε στο neakriti.gr εφόσον συνεχιστεί η αύξηση εισαγωγών νέων ασθενών θα ανοίξει εκ νέου η δεύτερη κλινική covid του νοσοκομείου Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι κατά την έξαρση της πανδημίας στην Κρήτη , τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021 είχε επιστρατευτεί και δεύτερη κλινική covid προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες εισαγωγές ασθενών κορωνοϊού, τους επόμενου μήνες αυτή η κλινική δόθηκε ξανά προς γενική χρήση έτσι ώστε να πάρουν «ανάσα» οι λίστες αναμονής των χειρουργείων στο νοσοκομείο Χανίων.

Αναλυτικότερα σε επίπεδο Κρήτης:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 15 ασθενείς, 12 στην κλινική Covid και 3 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 2 διασωληνωμένοι

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 17 ασθενείς, 14 στην κλινική Covid και 3 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 2 διασωληνωμένοι

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 30 ασθενείς, 27 στην κλινική Covid και 3 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 2 διασωληνωμένοι

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Συνολικά 17 ασθενείς, 15 ασθενείς στην κλινική Covid, 2 σε ΜΕΘ και οι 2 διασωληνωμένοι

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Συνολικά 7 ασθενείς, 6 ασθενείς στην κλινική Covid και 1 στην ΜΕΘ, διασωληνωμένος

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 4 ασθενείς στην κλινική Covid

Νοσοκομείο Νεάπολης: 4 ασθενείς στην κλινική Covid

Νοσοκομείο Σητείας: Μηδενικές νοσηλείες

Σε πανελλαδικό επίπεδο:

Ειδικότερα, σε πανελλαδικό επίπεδο χθες Τρίτη 9 Νοεμβρίου, νοσηλεύονταν 486 ασθενείς διασωληνωμένοι (61.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. Το 81.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 408 (83.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 78 (16.05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 411 (ημερήσια μεταβολή +0.98%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 373 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Στην Πάτρα έχουν γεμίσει οι κλίνες στις ΜΕΘ covid ενώ μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί σε ασθενείς που βρίσκονται εκτός κλινικής covid και εξυπηρετούνται με καθυστέρηση.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News