Ηράκλειο: Στις σεισμόπληκτες περιοχές ο Γ. Παπανδρέου (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Στις σεισμόπληκτες περιοχές ο Γ. Παπανδρέου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλές οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά θέλουμε στην πράξη γρήγορες αποφάσεις», ανέφερε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου

Τις πληγείσες, από τους πρόσφατους σεισμούς, περιοχές του Ηρακλείου, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 9 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, που συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, αρχικά επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι και το Θραψανό του Δήμου Μινώα-Πεδιάδος, όπου είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά την κατάσταση και να ενημερωθεί για τις επιπτώσεις των σεισμών. Είπε ότι το πλήγμα των πολιτών είναι μεγάλο, ενώ σχολίασε με θέρμη την εθελοντική ανταπόκριση της κοινωνίας των πολιτών, που από την πρώτη στιγμή έδειξαν εντυπωσιακή -όπως χαρακτήρισε- ετοιμότητα και συμπαραστάθηκαν στους σεισμόπληκτους.

«Η στήριξη αυτή είναι ένα θετικό μήνυμα αν και ακόμη υπάρχουν αρκετά προβλήματα» σημείωσε και προσέθεσε: «Αν και υπάρχουν εξαγγελίες τής κυβέρνησης -και αυτό είναι καλό- θέλουμε στην πράξη γρήγορες αποφάσεις και επενδύσεις, για να μπορέσουν οι περιοχές να αποκαταστήσουν τις πληγές τους, αλλά ταυτόχρονα στήριξη των πολιτών που δεν έχουν εργασία ή έχουν χάσει τις επιχειρήσεις τους».

Ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Μανώλη Φραγκάκη, φορείς αλλά και κατοίκους της περιοχής, για την κατάσταση που επικρατεί και την έκταση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Μάλιστα ο κ. Φραγκάκης ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα αποτελέσματα των δευτεροβάθμιων ελέγχων από τα κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών που μεταξύ άλλων έχουν καταδείξει μέχρι στιγμής ότι υπάρχουν 50 άμεσα κατεδαφιστέα κτίσματα και περισσότερα από 1.000 ετοιμόρροπα. Σε ό,τι αφορά τα σημεία κινδύνου που πρέπει να περιφραχτούν στο Αρκαλοχώρι, αυτά -όπως είπε ο κ. Φραγκάκης- ξεπερνούν τα 650 ενώ συνολικά στον Δήμο φτάνουν τα 2.000.

Τον κ. Παπανδρέου υποδέχθηκαν στο Αρκαλοχώρι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι τον καλωσόρισαν, ενώ είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά τους οικίσκους και συνομιλήσει με τους σεισμόπληκτους που ήδη έχουν εγκατασταθεί.

«Δεν μπορεί μόνο με την επιδότηση του καθενός ατομικά να στηθούν και πάλι οι περιοχές. Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα βοηθήσει ξανά τον τόπο να έχει ζωή» είπε ο κ. Παπανδρέου που προσέθεσε ότι η παρουσία του, συμβολίζει την ανάγκη όχι μόνο για ενημέρωση, αλλά και «συμβολής στην προσπάθεια να επισπευστούν διαδικασίες και να βοηθηθούν οι πολίτες».

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, αμέσως μετά το Αρκαλοχώρι βρέθηκε στις Μελέσες και το Αστρίτσι του Δήμου Αρχάνων- Αστερουσίων όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, από το δήμαρχο Μανώλη Κοκοσαλη. Τον κ. Παπανδρέου υποδέχθηκαν πολίτες που συνομίλησαν μαζί του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τους σεισμούς.

Το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει στο Ηράκλειο ομιλία, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News