Σφοδρή επίθεση στην Περιφέρεια Κρήτης για επιδοτήσεις και «πανωγραψίματα»

Κρήτη
Σφοδρή επίθεση στην Περιφέρεια Κρήτης για επιδοτήσεις και «πανωγραψίματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για «επικοινωνιακή στάση που αμαυρώνει την εικόνα της Κρήτης», έκαναν λόγο εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτρόφων, στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής»

Μια σοβαρή αποκάλυψη έκανε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» και αφορά σε επίθεση που δέχτηκε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο διαδικτυακής συνεδρίασης της Ένωσης περιφερειών, με σημείο αναφοράς τις επιδοτήσεις και τα «πανωγραψίματα» στη Κρήτη που ισχυρίστηκαν εκπρόσωποι από Περιφέρειες της χώρας.

Μάλιστα, η κ. Λιονή έκανε λόγο για bullying που δέχτηκε τόσο η ίδια όσο και ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς επίσης και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Η τοποθέτηση αυτή έγινε η αιτία για να αντιδράσουν έντονα οι εκπρόσωποι του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ, Μύρο Χιλετζάκη, να παρουσιάζει την δυναμική της Κρήτης, αλλά και το μόχθο των αγροτών και των κτηνοτρόφων που προσπαθούν να επιβιώσουν, ζητώντας από αυτοδιοίκηση και φορείς να σταθούν στο πλευρό τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος των αμπελουργών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, που έκανε λόγο για σκοπιμότητες που στοχοποιούν τον πρωτογενή τομέα στη Κρήτη. Ενοχλημένοι και οι πρόεδροι των κτηνοτροφικών συλλόγων Μυλοποτάμου, Γρύλος Παπαδάκης και Ρεθύμνου Γιώργος Βενιεράκης, ενώ ο πρόεδρος της συντονιστικής των αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης, Μανόλης Ορφανουδάκης, έκανε λόγο για επικοινωνιακή στάση που αμαυρώνει την εικόνα της Κρήτης.

Την ώρα που χιλιάδες παραγωγοί παλεύουν με το κόστος παραγωγής και την ακρίβεια, προσπαθώντας να επιβιώσουν, η συγκεκριμένη αποκάλυψη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, και στους αγρότες του χωριού Άγιος Θωμάς, οι οποίοι κατά την εκπομπή «Ώρα Αιχμής», έκαναν λόγο ακόμα και για ιστορικό ατόπημα απέναντι στη Κρήτη.

Υπενθυμίζεται πως για σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου, είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη συνάντηση εκπροσώπων των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι αναμένουν, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των νέων αγροτών που τέθηκαν εκτός καταβολής των επιδοτήσεων.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News