Καιρός: Νεφώσεις έντονες κατά τόπους και σήμερα στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις έντονες κατά τόπους και σήμερα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεφελώδης αναμένεται και σήμερα Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, ο καιρός στην Κρήτη - Σε ποιες περιοχές αναμένεται να βρέξει την Τετάρτη

Άστατος προβλέπεται ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, καθώς θα επικρατήσουν νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο σήμερα Τρίτη αναμένεται έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια τμήματα του νομού, οι καιρικές συνθήκες προβλέπονται καλύτερες, καθώς αναμένεται αραιή συννεφιά, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου σήμερα Τρίτη και στους 26 την Τετάρτη, την ίδια ώρα έντονη συννεφιά αναμένεται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. 

Στο Ρέθυμνο αναμένεται σήμερα Τρίτη αραιή συννεφιά τις πρωινές ώρες, ενώ από το μεσημέρι τα σύννεφα θα πυκνώσουν και το βράδυ αναμένεται ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα στραφούν σε βόρειους ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη αναμένεται βροχερός ο καιρός στο Ρέθυμνο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 4 με 5 βαθμούς.  

Στα Χανιά σήμερα Τρίτη, αναμένεται έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη αναμένεται έντονη συννεφιά στα δυτικότερα τμήματα του νομού, ενώ θα σημειωθεί και ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 Μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 19 βαθμοί Κελσίου.  

Στον Άγιο Νικόλαο αναμένεται άστατος καιρός. Πιο συγκεκριμένα αραιή συννεφιά προβλέπεται το πρωί, ενώ από το απόγευμα τα σύννεφα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη αναμένεται έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Στα νοτιότερα τμήματα του νομού αναμένεται και ασθενής βροχή, με τους ανέμους να πνέουν βορειοανατολικοί 5 Μποφόρ και την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.  

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τις πρωινές ώρες. Το βράδυ οι νεφώσεις εκ νέου θα πυκνώσουν στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, το απόγευμα βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20, στα δυτικά και κεντρικά τους 20 με 23 και στα νότια τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες. Τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα βαθμιαία οι νεφώσεις εκ νέου θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, από το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στην κεντρική Μακεδονία σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα βόρεια. Από το βράδυ οι νεφώσεις εκ νέου θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς, στα βόρεια 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, στα νότια 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Από το βράδυ οι νεφώσεις εκ νέου θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News