Κρήτη: Οι καθηγητές του Πολυτεχνείου στην «ελίτ» της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Οι καθηγητές του Πολυτεχνείου στην «ελίτ» της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στην «ελίτ» της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας, δείχνοντας έτσι την δυναμική του πανεπιστημίου, αλλά και την εξωστρέφεια που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα

Είκοσι εννεά καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στην «ελίτ» της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας, δείχνοντας έτσι την δυναμική του πανεπιστημίου και την εξωστρέφεια που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και μάλιστα σε ένα Πανεπιστήμιο χωρίς πολυάριθμο προσωπικό. Αυτό ανέφερε ο Καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών & Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης, Πέτρος Γκίκας, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα».

Όπως τόνισε, το Πολυτεχνείο Κρήτης συγκαταλέγεται στα πρώτα 800 με 1.000 πρώτα πανεπιστήμια παγκόσμιως σε επιστημονική απόδοση, όταν σε παγκόσμια κλίμα, υπάρχουν 25.000 πανεπιστήμια.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις εργασίες του δικού του εργαστηρίου, του οποίου σκοπός είναι η κατασκευή μιας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων η οποία θα παράγει ρεύμα, αντί να το καταναλώνει.

«Η εγκατάσταση αυτή θα πάρει περίπου το 1/3 του βιολογικού καθαρισμού του Ρεθύμνου, δεν πρόκειται για ένα εργαστηριακό πείραγμα μικρή κλίμακας και σκοπός είναι, μέσω ενός ειδικού συστήματος, η απομάκρυνση των στερεών από τα απόβλητα και στην συνέχεια να τα ξηράνουμε, να κάνουμε αεριοποίηση και να παράξουμε ρεύμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News