Ράνια Λάμπου: Η «καλύτερη δασκάλα του κόσμου» μιλά για την εκπαίδευση του μέλλοντος (βίντεο)

Κρήτη
Ράνια Λάμπου: Η «καλύτερη δασκάλα του κόσμου» μιλά για την εκπαίδευση του μέλλοντος (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«H γνώση δεν είναι ξεκομμένη από την πραγματικότητα, αρά ζητούμενο είναι η καλλιέργεια μαθησιακού κινήτρου και η καλλιέργεια κριτικής σκέψης», τόνισε η δασκάλα, Ράνια Λάμπου, μιλώντας στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

Η δραστήρια δασκάλα-συγγραφέας-εθελόντρια και ακτιβίστρια, Ράνια Λάμπου, διακρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το βραβείο της «καλύτερης δασκάλας του κόσμου» (Global Teacher Award 2021) και μίλησε για τις διακρίσεις και τις δράσεις της στην ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα».

Η εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ράνια Λάμπου, έχει λάβει περίπου 120 βραβεία, εθνικά και διεθνή, κυρίως για τις δράσεις της στην αστρονομία, ενώ είναι πρέσβειρα παιδείας της Ελλάδας. Παράλληλα είναι δημιουργός και συντονίστρια πολλών ανθρωπιστικών project που εστιάζουν σε στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και είναι πρέσβειρα ειρήνης και κοινωνική ακτιβίστρια.

Όπως τονίζει, η «γνώση δεν είναι ξεκομμένη από την πραγματικότητα, αρά ζητούμενο μιας εκπαιδευτικού είναι η καλλιέργεια μαθησιακού κινήτρου, η σύνδεση με προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά μελλοντικά και η καλλιέργεια κριτικής σκέψης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News