Αρκαλοχώρι: Στην «γειτονία» των πρώτων οικίσκων

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Στην «γειτονία» των πρώτων οικίσκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπειτα από ένα μήνα «άστεγοι» οι σεισμόπληκτες οικογένειες του Αρκαλοχωρίου, βρήκαν καταφύγιο στα νέα τους «σπίτια»

Οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου ζώντας τις πρώτες μέρες στους οικίσκους επιχειρούν να δώσουν ένα χρώμα όπως αυτό στα σπίτια τους σε ότι αφορά την καθημερινότητά τους και παρά τις ελλείψεις, δείχνουν να κάνουν μια γενναία προσπάθεια.

Μπορεί η νέα τους γειτονιά να μην αναδύει ακόμη τις μυρωδιές των λουλουδιών από τους κήπους των σπιτιών τους, είναι όμως μια γειτονιά που νιώθουν ασφάλεια, μετά από αρκετό καιρό.

Με περίσσευμα ψυχής, οι σεισμοπαθείς οικογένειες του Αρκαλοχωρίου που εγκαταστάθηκαν στους πρώτους 26 οικίσκους περιγράφουν στην KRHTH TV και την Ράνια Μωράιτη τις πρώτες μέρες στα νέα τους σπίτια με την χαρά τους να είναι έκδηλη που έπειτα από ένα και πλέον μαρτυρικό μήνα, δεν είναι άστεγοι και φιλοξενούμενοι.

Με λουλούδια , μικρές γιορτές και κεράσματα στολίζουν τους οικίσκους τους και στήνουν σιγά σιγά την νέα τους καθημερινότητα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου την 27η Σεπτεμβρίου, με νέες παρέες και φιλίες που οι δύσκολες συνθήκες δημιουργήσαν.

Ομπρέλες που τοποθετήθηκαν για να κάνουν ίσκιο την ώρα του καφέ, τραπεζάκια και καρέκλες για να φιλοξενούν τις συντροφιές και οι πρώτες γλάστρες κάνουν την εμφάνισή τους στη γειτονιά της Ελπίδας, αυτής που δημιούργησαν οι οικίσκοι που φιλοξενούν τις πρώτες 26 οικογένειες σεισμόπληκτων.

Η κ. Ιωάννα λέει ότι πρόλαβαν να γιορτάσουν τις προηγούμενες ημέρες τα γενέθλια του άντρα της. Πολύ διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια,  κι όμως γενέθλια που όπως λέει ευτυχώς δεν τους βρήκαν μέσα στις σκηνές.

Δακρύζει όταν λέει ότι τα λουλούδια μέσα στο ανθοδοχείο στο νέο της σπίτι είναι κομμένα από τον κήπο του σπιτιού της που πια είναι ερείπιο. Σχεδόν καθημερινά το επισκέπτεται λέει, για να ποτίσει και να φροντίσει τον κήπο της.

«Πηγαίναμε στο σπίτι γιατί δεν μπορώ να το ξεχάσω έτσι σε μια στιγμή και μου αρέσουν πάρα πολύ τα λουλούδια», αναφέρει συγκινημένη η κ. Ιωάννα.

Το ίδιο και η κ. Μαρία που καθημερινά δεν παραλείπει να επισκέπτεται το σπίτι της για να φροντίζει όπως λέει το καναρίνι που έχει αφήσει. Όμως έχει βρει μια καθημερινότητα στους οικίσκους, που περιλαμβάνει παρέα για κουβέντα και βελονάκι, τον πρωινό και τον  απογευματινό καφέ, όταν οι δουλειές του σπιτιού τελειώσουν.   

Αν και όπως λένε οι ένοικοι των πρώτων 26 οικίσκων του Αρκαλοχωρίου υπάρχουν ακόμη ελλείψεις όπως κουζίνα για να μαγειρεύουν, τηλεόραση για να περνάει  η ώρα τους ή ακόμη και κάποια βοηθητικά ντουλάπια, η ασφάλεια που νιώθουν ξεπερνάει κάθε έλλειψη και γίνεται ευχή για το μέλλον, που μάλλον εκφράζεται με αισιοδοξία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News