Γ. Παπανδρέου από τα Μάλια: Η Κρήτη είναι το κάστρο της δημοκρατίας και της προόδου (εικόνες)

Κρήτη
Γ. Παπανδρέου από τα Μάλια: Η Κρήτη είναι το κάστρο της δημοκρατίας και της προόδου (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πάντα από εδώ από τα Μάλια ξεκίναγε και ο Ανδρέας τις μεγάλες τους εκστρατείες», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην ανατολική Κρήτη

Επίσκεψη στην ανατολική Κρήτη πραγματοποιεί σήμερα, Κυριακή 7 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την επίσκεψή του με στάση στα Μάλια -που παραδοσιακά ήταν η πρώτη στάση και του Ανδρέα Παπανδρέου- όπου αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί, ενώ στις 7.30 το βράδυ, θα πραγματοποιήσει ομιλία σε πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αυτό που επιχειρείται είναι ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα πορεία «για την αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, για να σπάσει αυτός ο διπολισμός της αδράνειας, του συντηρητισμού, για να μπορούμε να ξαναφτιάξουμε μια παράταξη δυναμική και ισχυρή, που θα εκφράζει τον ελληνικό λαό, θα εκφράζει τον ελληνισμό και θα δώσει πάλι προοπτική, χαρά και βιώσιμη ανάπτυξη στην πατρίδα μας».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε:

«Χαρά μου μεγάλη που βρίσκομαι εδώ στην Κρήτη. Έχω συνδεθεί και οικογενειακώς με την Κρήτη. Είναι και ο γιος μου ο Ανδρέας και η Μαργαρίτα. Ο Ανδρέας είναι εδώ με την εγγονούλα. Η Κρήτη είναι το κάστρο της δημοκρατίας, της προόδου. Συνδεδεμένο με την ιστορία του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Ανδρέα Παπανδρέου. Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα πορεία για την αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης.

Αναγέννηση της παράταξης για να σπάσει αυτός ο διπολισμός της αδράνειας, του συντηρητισμού. Για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια παράταξη δυναμική, ισχυρή που θα εκφράζει τον ελληνικό λαό, τον ελληνισμό. Και θα δώσει πάλι προοπτική, χαρά και βιώσιμη ανάπτυξη σε αυτόν τον τόπο. Στη χώρα μας, στην πατρίδα μας. Πάντα από εδώ από τα Μάλια ξεκίναγε και ο Ανδρέας τις μεγάλες τους εκστρατείες.»

«Η Κρήτη πάντα κοντά στους δημοκρατικούς αγώνες. Εγώ πια αισθάνομαι ότι είναι ένας τόπος δικός μου. Πάντα με αγκάλιαζε εμένα και όλους στην οικογένεια.»

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κρήτη, από την οποία αντλεί, όπως είπε, δύναμη, σημειώνοντας ότι το στοίχημα που έχει τεθεί είναι «ξανά η παράταξη να εκφράσει τον πόθο του ελληνικού λαού για πρόοδο, δημοκρατία, κοινωνική συνοχή και κοινωνική ισότητα».

Επόμενος σταθμός της επίσκεψής του, είναι ο 'Αγιος Νικόλαος, όπου θα συναντήσει πολίτες και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, ενώ αμέσως μετά θα βρεθεί στην Ιεράπετρα.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το στοίχημα της παράταξης, ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε: «Το στοίχημα είναι ένα κόμμα συμμετοχικό. Να δώσουμε δυνατότητες να εκφραστεί ο κόσμος. Να αισθανθεί όχι μόνο ότι είμαστε κοντά, αλλά ότι εμείς κατοχυρώνουμε σταθερές αξίες όπως κοινωνική δικαιοσύνη. Να χτυπήσουμε την ανισότητα. Να στηρίξουμε το κοινωνικό συμβόλαιο, την υγεία την παιδεία. Χωρίς τα ρουσφέτια. Να αξιοποιούμε τα χρήματα που υπάρχουν. Όχι πελατειακά για τους λίγους. Να μπορέσει να είναι συμμετοχική ανάπτυξης. Να προχωρήσουμε μπροστά στις νέες προκλήσεις. Για παράδειγμα η πανδημία, που μας επηρεάζει όλους. Δεν είναι παρά απόρροια της μεγάλης κρίσης, της κλιματικής καταστροφής, την οποία και εδώ στην Κρήτη ζήσαμε».

«Σε αυτή τη μεγάλη μετάβαση η Ελλάδα πρέπει να είναι μπροστά. Σήμερα είναι επιτακτική η πράσινη ανάπτυξη. Δε μπορεί βέβαια να είναι εις βάρος του κόσμου. Πρέπει να είναι ευκαιρία να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα μας».

Ολοκληρώνοντας, δήλωσε : «Το στοίχημα μας είναι αυτή η παράταξη να εκφράσει ξανά τον πόθο του ελληνικού λαού για πρόοδο, δημοκρατία και κοινωνική συνοχή και κοινωνική ισότητα. Και μπορούμε να το κάνουμε. Και θα το κάνουμε»

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του:

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  • 16:00 - Άγιος Νικόλαος, Συνάντηση με πολίτες, μέλη και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής (ΚΑΦΕ ΑΣΤΕΡΙΑ)
  • 17:30 - Ιεράπετρα, Συνάντηση με πολίτες, μέλη και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής (ΚΑΦΕ APERITTON)
  • 19:30 - Σητεία, Ομιλία σε πολιτική εκδήλωση στο Ξενοδοχείο ΙΤΑΝΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  • 10:00 – Ρέθυμνο, Παρέλαση για το Αρκάδι
  • 11:30 - 13:00 - Ιερά Μονή Αρκαδίου
  • 13:30 - Ανώγεια (Πλατεία)
  • 18:30 - Χανιά, Ομιλία σε πολιτική εκδήλωση στο Δημοτικό Κήπο

ΤΡΙΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  • 10:00 - Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Συνάντηση με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων - ενημέρωση για τα προβλήματα από τον σεισμό, την αποκατάσταση των σεισμοπαθών και την ανάγκη οργανωμένης οικιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης.
  • 00 - Δήμος Αρχανών Αστερουσίων. Ενημέρωση από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων για τα προβλήματα και την αποκατάσταση των σεισμοπαθών.
  • 18:30 - Ηράκλειο, Ομιλία σε πολιτική εκδήλωση στο Ξενοδοχείο ATLANTIS
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News