Κρήτη

ΠΕΠΙΣ Κρήτης: Συνεδρίαση για τη 16ήμερη Εκστρατεία Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Θα υλοποιηθούν ημερίδες και δράσεις ενίσχυσης της επίγνωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε σχέση με τα φαινόμενα κακοποίησης των γυναικών και τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισής τους, δράσεις διάχυσης υποστηρικτικού και ενημερωτικού υλικού, διαδραστικές δραστηριότητες, μουσικο-χορευτικά δρώμενα κλπ.

Ο προγραμματισμός των δράσεων της 16ήμερης εκστρατείας που πρόκειται να υλοποιήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με τη ΔΕΠΙΣ Ηρακλείου, τις ΔΕΠΙΣ της Κρήτης και τις γυναικείες οργανώσεις του νησιού, με το σύνθημα «Βάφουμε τον Κόσμο Πορτοκαλί ήταν ο βασικός σκοπός της σημερινής συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης).

Η ΠΕΠΙΣ Κρήτης, συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Ν. Βαμβακά και με τη συμμετοχή των προέδρων και των μελών των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας Κρήτης (ΔΕΠΙΣ). 

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν έχουν ως εξής: Με το σύνθημα «Βάφουμε τον Κόσμο Πορτοκαλί. Τερματίζουμε τη Βία κατά των Γυναικών τώρα», κατά το χρονικό διάστημα 25 Νοεμβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών» έως 10 Δεκεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής πρόκειται να υλοποιηθούν ημερίδες ενίσχυσης της επίγνωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και κακοποίησης των γυναικών και τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισής τους, δράσεις διάχυσης υποστηρικτικού και ενημερωτικού υλικού, διαδραστικές δραστηριότητες, μουσικο-χορευτικά δρώμενα κλπ.

Επίσης, μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν περιλαμβάνονται οι δράσεις και οι συνεργασίες της ΠΕΠΙΣ Κρήτης για την καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων που υφίστανται οι γυναίκες.  Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η συμμετοχή των μελών της ΠΕΠΙΣ Κρήτης στις διαδικτυακές συνεδριάσεις της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, οι συνέργειες που αναπτύσσει με όλες τις ΠΕΠΙΣ της χώρας για την ενίσχυση και βελτίωση της θέσης των γυναικών στο οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον και οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην ηλεκτρονική διαβούλευση επί του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια