Κρητικοί ξεσήκωσαν με τη λεβεντιά τους το Μπουένος Άιρες (βίντεο)

Κρήτη
Κρητικοί ξεσήκωσαν με τη λεβεντιά τους το Μπουένος Άιρες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Κρητικούς χορούς και τραγούδια, έστησαν γλέντι στην καρδιά της πόλης σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της Κρήτη TV, αποδεικνύοντας σε όλους τι σημαίνει Κρητική μουσική και παράδοση  

Την Κρητική φιλοξενία και αρχοντιά απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο, Κρητικοί της μακρινής Αργεντινής που έστησαν το χορό στην καρδιά της πόλης του Μπουένος Άιρες. 

Με Κρητικούς χορούς και τραγούδια, ξεσήκωσαν τους πάντες, σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype στην παρουσία τους στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της Κρήτη tv.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Μπουένος Άιρες Αλεχάντρο Στρατιώτης, ως εμπνευστής της όλης πρωτοβουλίας, μίλησε στην εκπομπή στο πλαίσιο της ζωντανής σύνδεσης με την Αργεντινή, τονίζοντας πως «μια ομάδα 40 παιδιών, έχουν μάθει να χορεύουν Κρητικά από μικρή ηλικία. Τους αρέσουν πάρα πολύ οι Κρητικοί χοροί γιατί έχουν μεγάλη δύναμη» και πώς η καρδιά τους το χαίρεται κάθε φορά που φορούν την Κρητική παραδοσιακή στολή.

Όπως είπε ο κ. Στρατιώτης, κάποια παιδιά κατάγονται από την Κρήτη. Άλλα πάλι όχι,  επειδή όμως τους αρέσουν οι Κρητικοί χοροί και η παράδοση του νησιού,  έμαθαν και χορεύουν Κρητικά με την ψυχή τους.

Οι Αργεντινοί που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο σημείο όπου είχε στηθεί ο χορός και να δουν τα παιδιά να χορεύουν με χαμόγελο και ζωντάνια, δεν σταμάτησαν να τα χειροκροτούν και να τα θαυμάζουν, με την όλη περιοχή να πλημμυρίζει Κρητική παράδοση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News