Ηράκλειο: Δίχως τέλος οι «παγίδες» σε δρόμους και πεζοδρόμια (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Δίχως τέλος οι «παγίδες» σε δρόμους και πεζοδρόμια (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κακώς κείμενα και κακοτεχνίες που αποτελούν σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου θλιβερή πραγματικότητα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα τόσο για τους  πεζούς όσο και οι ιδιοκτήτες οχημάτων και για τους επαγγελματίες οδηγούς

Σε αγώνα δρόμου έχει μετατραπεί καθημερινά η οδήγηση για την πλειονότητα των Ηρακλειωτών. Οι πολλές και σοβαρές κακοτεχνίες του οδοστρώματος σε κομβικά σημεία της πόλης τόσο στο κέντρο όσο και στις κατά τόπους συνοικίες δεν αφήνουν περιθώρια στους οδηγούς που στην καλύτερη περίπτωση «γλυτώνουν» με ελαφριές εκδορές των ελαστικών τους.

Mε μια μικρή βόλτα τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιμετρικά αυτού είναι εύκολο κάποιος να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που πια χρονίζει. Ωστόσο και στις συνοικίες του Ηρακλείου η κατάσταση δεν διαφέρει με την περιοχή Κορώνη Μαγαρά καθώς και τα Καμίνια να πρωταγωνιστούν με μπαλώματα και ατελείς σκαψίματα, ενώ ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες είτε τις βροχερές ημέρες η διέλευση γίνεται αδύνατη έως επικίνδυνη.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ  της ΚΡΗΤΗ TV και της δημοσιογράφου Αθηνάς Πατεράκη:

Η κατάσταση για τους οδηγούς ΙΧ είναι μαρτυρική, καθώς οι ίδιοι ανυποψίαστοι έρχονται αντιμέτωποι με τις παγίδες, που «κρύβουν» οι δρόμοι της πόλης και δεν είναι λίγες οι φορές που εξαιτίας τους προκαλούνται βλάβες στα οχήματα, με τους ίδιους να καλούνται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Τώρα, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που ισχύει όσοι υπόκεινται σε υλικές ζημιές εξαιτίας κακοτεχνιών του οδοστρώματος μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση από τους κατά τόπους δήμους ή και την περιφέρεια... Δεν είναι λίγες μάλιστα οι περιπτώσεις δικαίωσης για όσους επιλέγουν την νομική  οδό έστω και με καθυστέρηση.

Σε όχι καλύτερη θέση όμως φαίνεται να βρίσκονται  μοτοσικλετιστές και ποδηλάτες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Όσο για τους πεζούς και κυρίως για τους ηλικιωμένους η κατάσταση επιβαρύνεται, με τους ίδιους να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά την διάβασή τους σε δρόμους και πεζοδρόμια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News