Σταφίδα: Το σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη του κλάδου

Κρήτη
Σταφίδα: Το σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη του κλάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενεργοποιείται κάθε δυνατότητα για την απορρόφηση αυτής της «υπερτροφής» από τις κρατικές δομές, ενώ παράλληλα δημιουργείται ομάδα εργασίας για την κορινθιακή σταφίδα και την κρητική σουλτανίνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Με στόχο την υπέρβαση των προβλημάτων που δημιούργησε η υγειονομική κρίση και η ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής για την ελληνική σταφίδα, ώστε η Ελλάδα να κυριαρχήσει στις μεγάλες αγορές, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στηρίζει την ανάπτυξη του κλάδου, επαναφέροντας στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ένταξή της σταφίδας σε πρόγραμμα της απόσυρσης των αποθεμάτων εσοδείας 2020.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, εμβληματικό προϊόν αποτελεί για τη χώρα μας η σταφίδα. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δρα αποφασιστικά στην κατεύθυνση της στήριξης και της ανάπτυξης του κλάδου και των συντελεστών του. Έτσι επαναφέρει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ένταξή της σταφίδας σε πρόγραμμα της απόσυρσης των αποθεμάτων εσοδείας 2020.

Παράλληλα, οι θεσμικοί φορείς στη Ελλάδα βρίσκονται σε συνεργασία με όλους όσοι σχετίζονται με την παραγωγική διαδικασία, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα ένταξής τους στο μέτρο αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, με πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ενεργοποιείται κάθε δυνατότητα των οργανισμών, υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου για την απορρόφηση αυτής της «υπερτροφής» από τις κρατικές δομές. Παράλληλα, δημιουργείται ομάδα εργασίας για την κορινθιακή σταφίδα και την κρητική σουλτανίνα.

Το τετράπτυχο ανάπτυξη, υγιείς εμπορικές πρακτικές, υγιής ανταγωνισμός, εύνοια δημιουργίας αποτελεί στρατηγική του υπουργείου και έχει εκφραστεί μέσα από δηλώσεις και δημόσιες ανακοινώσεις του Σπήλιου Λιβανού.

Στόχος είναι η υπέρβαση των προβλημάτων που δημιούργησε η υγειονομική κρίση και η ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής για την ελληνική σταφίδα, ώστε η Ελλάδα να κυριαρχήσει στις μεγάλες αγορές της Δυτικής Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News