Κρήτη

Ενός λεπτού σιγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο εις μνήμη Φώφης Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά υπηρέτησε το δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης ως Υπερνομάρχης Αθηνών Πειραιώς και Πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε κατά την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου από το Σώμα, εις μνήμη της Φώφης Γεννηματά, η οποία υπηρέτησε το δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης ως Υπερνομάρχης Αθηνών Πειραιώς -  Πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε, ενώ είχε διατελέσει και πρώην Υπουργός και Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Στην συζήτηση  των θεμάτων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης απάντησε σε επερωτήσεις που τέθηκαν κατά την σημερινή συνεδρίαση σχετικά με το υδάτινο δυναμικό της Κρήτης από την Λευτέρη Κοπάση, καθώς και από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης, σχετικά με την στήριξη του αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης για την λήψη επιδοτήσεων που δικαιούνται.

Ο κ. Αρναουτάκης συγκεκριμένα ως προς το θέμα της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού αναφέρθηκε στην διαφύλαξη και ορθή διαχείριση από τους χρήστες αλλά και στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων που με τη στήριξη και χρηματοδότηση από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους υλοποιούνται ή προτείνονται ως ώριμες μελέτες για χρηματοδότηση. Επίσης αναφέρθηκε στα έργα που αφορούν την  αντικατάσταση υφιστάμενων δικτύων για περιορισμό των διαρροών που υπάρχουν, καθώς και σε δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας σε συνεργασία με όλους τους  Τ.Ο.Ε.Β. της Περιφέρειας, αλλά και του Δήμους που διαθέτουν αρδευτικά δίκτυα.  Τέλος ως προς αυτό επανέλαβε την θέση της Περιφέρειας ότι ο Ο.Α.Κ. πρέπει να είναι ο μόνος φορέας που πρέπει να έχει την ευθύνη διαχείρισης του νερού στο νησί.

Στην επερώτηση για θέματα των αγροτοκτηνοτρόφων ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την στήριξη του αγώνα τους και  στα δίκαια  αιτήματα τους , τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να ισοπεδώνονται όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νησιού σε σχέση με τις επιδοτήσεις που  δικαιούνται. Ας γίνουν οι έλεγχοι σε ότι έχει δηλωθεί ώστε να μη ζημιώνονται εκείνοι οι οποίοι έχουν δηλώσει τα αληθή στοιχεία».  Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό όπου αναφέρθηκε στο δίκαιο των αιτημάτων τους, ζητώντας να δώσει άμεσα λύση. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ζήτησε την ενίσχυση του ΕΛΓΑ για τους ελέγχους ενώ ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε 1.685 νέους αγρότες στην Κρήτη που πρέπει να ενισχυθούν και να μην αδικηθούν. Τέλος ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι έχουν εγκριθεί 832 νέα σχέδια βελτίωσης στον πρωτογενή τομέα με προϋπολογισμό 40.000.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια