Ηράκλειο: Αυτό είναι το νέο πολεοδομικό σχέδιο για το Γάζι (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Αυτό είναι το νέο πολεοδομικό σχέδιο για το Γάζι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναπτυξιακή πνοή για το Γάζι αποτελεί ο νέος πολεοδομικός σχεδιασμός - Τι προβλέπει

Σύγχρονο Σχέδιο πόλης θα εφαρμοστεί σύντομα στο Γάζι, το οποίο θα αναβαθμιστεί πολεοδομικά, λειτουργικά και αισθητικά, απεγκλωβίζοντας την ίδια ώρα από το αδιέξοδο εκατοντάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα νομιμοποίησης των κατοικιών τους, μέσα από την κύρωση της πράξης εφαρμογής. 

Ο Πολεοδομικός σχεδιασμός Γαζίου αφορά μια έκταση 1.030 στρεμμάτων και περισσότερους από 3.000 Ιδιοκτήτες, με την διαδικασία υποβολής ενστάσεων στην πρώτη ανάρτηση της πράξης εφαρμογής να λήγει οριστικά στις 8 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται εντός της Πολεοδομικής Ενότητας Γαζίου να προσέλθουν στα γραφεία της, προκειμένου να ενημερωθούν για τους πίνακες και τα διαγράμματα της Πράξης Εφαρμογής. 

Όσοι δε συμφωνούν με τους κτηματολογικούς πίνακες, όπως έχουν αναρτηθεί, θα πρέπει να υποβάλλουν τεκμηριωμένη ένσταση με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Στις αναπτυξιακές δυνατότητες που ανοίγονται στην περιοχή του Γαζίου αναφέρθηκε στην ΚΡΗΤΗ TV ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας. 

«Με μεθοδικότητα κλείνουμε ανοιχτά πολεοδομικά ζητήματα που χρονίζουν. Επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Βρισκόμαστε σε καλό στάδιο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος. 

Στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV μίλησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας, η προϊσταμένη του τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου κ. Αφροδίτη Κοτσιφάκη και δημότες της περιοχής, οι οποίοι έκαναν λόγο για αναπτυξιακή πνοή στο Γάζι, η οποία έχει καθυστερήσει εδώ και δεκαετίες, γεγονός που είχε ως συνέπεια να «ανθούν» οι αυθαίρετες κατασκευές. 

Δημότες αναφέρθηκαν στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις οι οποίες «φρέναραν» την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των περιουσιών τους, ευελπιστώντας να «τρέξουν» οι διαδικασίες ώστε να δοθεί το «φιλί» της... ζωής στον πολεοδομικό σχεδιασμό Γαζίου. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής για την Πολεοδομική Ενότητα Γαζίου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, ενώ προηγήθηκε η ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής της Αγίας Μαρίνας, η οποία επίσης σκόρπισε χαμόγελα σε δημότες της επίμαχης περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News