Καιρός: Ξεπέρασε τους 29 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Ξεπέρασε τους 29 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού καταγράφηκαν οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας στο νησί

Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου η καλοκαιρία στην Κρήτη, με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τοπικά ακόμα και τους 29 βαθμούς.

Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Δυο στις τρεις ημέρες περίπου, η θερμοκρασία στην Κρήτη ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας, τον Οκτώβριο του 2021

Ο Οκτώβριος του 2021, αντιθέτως από τον Νοέμβριο, χαρακτηρίστηκε από χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αν κοιτάξουμε αναλυτικά τι συνέβη σε καθημερινή βάση τον Οκτώβριο του 2021 στις 4 μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης, διαπιστώνουμε ότι:

  • Στο Ηράκλειο, τις 22 από τις 31 ημέρες του μήνα η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.
  • Στα Χανιά, τις 20 από τις 31 ημέρες του μήνα η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.
  • Στο Ρέθυμνο, τις 21 από τις 31 ημέρες του μήνα η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.
  • Στον Άγιο Νικόλαο, τις 21 από τις 31 ημέρες του μήνα η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας τις περισσότερες μέρες του μήνα κυμάνθηκαν κάτω από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με τις καταγραφές 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις τιμές των αποκλίσεων της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Στην Κρήτη η μέση μέγιστη θερμοκρασία του Οκτωβρίου 2021 ήταν κατά 1.2 βαθμούς χαμηλότερη από τη μέση τομή της τελευταίας δεκαετίας.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News