Ιερά Σύνοδος: Προτρέπει τους ανεμβολίαστους να κάνουν rapid test για την είσοδο στους ναούς - Τι ισχύει στην Κρήτη

Κρήτη
Ιερά Σύνοδος: Προτρέπει τους ανεμβολίαστους να κάνουν rapid test για την είσοδο στους ναούς - Τι ισχύει στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, επαναλαμβάνει την προτροπή για τον εμβολιασμό

Εγκύκλιο σημείωμα απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις, το οποίον αφορά τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως σημειώνει, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων απευθύνει έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας κατά την προσέλευση στους ναούς και προτρέπει για την πραγματοποίηση του «υποδεδειγμένου υπό της ιατρικής κοινότητος, ως ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, εμβολιασμού». Επίσης, υπενθυμίζει την υποχρέωση διενέργειας, δύο διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού) κάθε εβδομάδα από τους κληρικούς, τους ιεροψάλτες, τους νεωκόρους και άλλους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πηγές της εκκλησίας της Κρήτης ανέφεραν πως «σαφώς και προτρέπουμε τους πιστούς να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας, όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε νέα έγκυκλιο - ανακοίνωση, από την στιγμή που το θέμα έχει ήδη ρυθμιστεί από την πολιτεία».

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης, «αρνητικό rapid test θα πρέπει να έχουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά κέντρα. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες».

Αναλυτικά η εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδας:

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News