Σεισμός: Πότε θα πραγματοποιηθούν τα δια ζώσης μαθήματα σε Αρκαλοχώρι και Καστέλι

Κρήτη
Σεισμός: Πότε θα πραγματοποιηθούν τα δια ζώσης μαθήματα σε Αρκαλοχώρι και Καστέλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου και οι αρμόδιες αρχές για την επαναλειτουργία των σχολείων

Σε αγανάκτηση βρίσκονται μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Αρκαλοχωρίου και του Καστελίου, αφού τα μαθήματά τους εξακολουθούν να γίνονται διαδικτυακά. Η διά ζώσης εκπαίδευση αναβάλλεται από Δευτέρα σε Δευτέρα, ενόσω, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεκινήσουν τα μαθήματα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η διά ζώσης εκπαίδευση καθυστερεί, καθώς, αν και έχουν έρθει οι οικίσκοι, δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι εργασίες των αναγκαίων υποδομών. Όσον αφορά το ΓΕ.Λ. Αρκαλοχωρίου, οι οικίσκοι έχουν στηθεί έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, η περίφραξη του χώρου έχει διαμορφωθεί, αλλά υπολείπεται η ολοκλήρωση κι άλλων χώρων για να λειτουργήσει, διαδικασία που, σύμφωνα με γονείς μαθητών, αναβάλλεται συνεχώς.

Ο διευθυντής του ΓΕ.Λ. Αρκαλοχωρίου κ. Αθανάσιος Μάνταρας μίλησε επί του θέματος στον φακό της «ΚΡΗΤΗ TV»: «Έχουν τοποθετηθεί έξι μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας και ένα γραφείο. Για να λειτουργήσει το σχολείο πλήρως χρειάζονται ακόμα οι τουαλέτες, που δεν έχουν εγκατασταθεί, όπως και δύο μικρές αίθουσες. Ως προς το ακριβές χρονοδιάγραμμα, ως μαθηματικός, θέλω να μιλάω με ακρίβεια: Δεν έχουμε ακριβή ημερομηνία».

Ακόμα, ο ίδιος ενημέρωσε για την κατάσταση των μετεγγραφών όσον αφορά το ΓΕ.Λ.: «Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρεις μετεγγραφές. Δε γνωρίζω για προθέσεις άλλων». Βέβαια, ο φόβος και η ανησυχία για νέες μετεγγραφές παραμένει.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στις σεισμοπαθείς περιοχές αισθάνονται ακόμα μεγαλύτερο άγχος, αφού είναι αναγκασμένοι να προσαρμόσουν τα δεδομένα των πανελλαδικών εξετάσεων με αυτά των καταστροφικών σεισμών. Στην ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των μαθητών της Γ’ Λυκείου στις πληγείσες περιοχές αναφέρθηκε ο κ. Μάνταρας, γνωστοποιώντας ότι έχει πραγματοποιηθεί ήδη ένα σχετικό υπόμνημα.

Από την πλευρά της, η δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος υποστηρίζει ότι απρόοπτα και δυσκολίες που προκύπτουν συνεχώς αλλάζουν τον προγραμματισμό για την έναρξη λειτουργίας της διά ζώσης εκπαίδευσης για όλα τα σχολεία του Δήμου. Βέβαια, όπως αναφέρουν, η διαδικασία επέρχεται αισίως σε πέρας.

Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος του Δήμου, Εμμανουήλ Σμυρνάκης, υπογράμμισε στην κάμερα της «ΚΡΗΤΗ TV»: «Έχουν έρθει οι αίθουσες για το ΓΕ.Λ. και τα Γυμνάσια Αρκαλοχωρίου και Καστελίου. Η τοποθέτησή τους είναι σε τελική διαδικασία. Πιστεύουμε και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε από την ερχόμενη Δευτέρα να λειτουργήσουν και αυτά τα σχολεία διά ζώσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News