Ηράκλειο:  Ελεύθεροι άπαντες για τις... "εκρηκτικές" νύχτες

Κρήτη
Ηράκλειο:  Ελεύθεροι άπαντες για τις... "εκρηκτικές" νύχτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τα απανωτά περιστατικά εμπρησμού αυτοκινήτων, αλλά και πυροβολισμών που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη του Ηρακλείου, προκαλώντας αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, βρέθηκαν σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου

Ελεύθεροι αφέθηκαν νωρίτερα σήμερα (3/11) οι 3 άνδρες, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με το μπαράζ εμπρησμών αυτοκινήτων τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου. 

Τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για εμπρησμό αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος. 

Ο 37χρονος συγκατηγορούμενός τους αφέθηκε κι αυτός ελεύθερος, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση ύψους 8000 ευρώ μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.  

Επίσης, θα πρέπει να εμφανίζεται 3 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος άνδρας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό κατά συρροή (πλημμέλημα). 

Συνελήφθη το άτομο που αναζητούσε η Αστυνομία

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα συνελήφθη κι ένας 49χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. 

Ο 49χρονος κατηγορείται για εμπρησμό κατά συρροή, καθώς φέρεται ως το άτομο που προέβη σε εμπρησμούς αυτοκινήτων κατ’ εντολή του 37χρονου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας, και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.  

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέως και θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας μέσα στο επόμενο διάστημα.  

"Το ψέμα έχει κοντά πόδια"

Σε δηλώσεις που έκαναν στο neakriti.gr οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο αδερφών, Γιώργος Κοκοσάλης και Θεονύμφη Μπέρκη, ανέφεραν: «Το είχαμε πει από την αρχή… Το ψέμα έχει κοντά πόδια. Οι εντολείς μας –φερόμενοι δράστες απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον δύο προσώπων- αφέθηκαν ελεύθεροι άνευ περιοριστικών όρων κι αυτό διότι απέδειξαν το μέγεθος του ψεύδους και της μεθόδευσης από πλευράς των ψευδομηνυτών τους. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Όταν θα εγχειριστούν στη δικογραφία τα αποτελέσματα της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και δη το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων DNA στους κάλυκες που βρέθηκαν, θα χάσουν τον ύπνο τους πολλοί… Ας το καταλάβουν επιτέλους κάποιοι: Οι έμπειροι και υποψιασμένοι δικαστές δεν εξαπατώνται και δη με χαμηλού επιπέδου κατασκευές…». 

Το χρονικό 

Λίγα λεπτά μετά τη 1 το πρωί της περασμένης Δευτέρας, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν εσπευσμένα σε περιοχή του Μασταμπά, μετά από αναφορά που έγινε για ένοπλο επεισόδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί τους περίμεναν ο 37χρονος και η φίλη του, οι οποίοι φέρεται να κατήγγειλαν ότι λίγο νωρίτερα τα δύο αδέρφια είχαν βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο του 37χρονου, αλλά κι ότι πυροβόλησαν προς το σπίτι του. Οι αστυνομικοί συνέλεξαν από τον τόπο του συμβάντος 7 κάλυκες από πυροβόλο όπλο. Σύμφωνα με τον 37χρονο, τα δύο αδέρφια τον είχαν απειλήσει τηλεφωνικά λίγο πριν το εν λόγω περιστατικό.

Περίπου μία ώρα αργότερα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έσπευσαν σε περιοχή του Ξηροπόταμου, όπου διαμένουν τα δύο αδέρφια, για περιστατικό εμπρησμού. Όπως κατήγγειλαν οι αδερφοί, άγνωστος είχε προκαλέσει πυρκαγιά σε αυτοκίνητο, κατονομάζοντας, ωστόσο, ως υπεύθυνο του εμπρησμού τον 37χρονο. Το επίμαχο Ι.Χ. ανήκει στην πρώην σύζυγο τού ενός εκ των δύο αδερφών (και πρώην σύντροφο του 37χρονου).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News