Μασταμπάς: Διώξεις για τις «εκρηκτικές» νύχτες – Στην ανακρίτρια τρεις συλληφθέντες

Κρήτη
Μασταμπάς: Διώξεις για τις «εκρηκτικές» νύχτες – Στην ανακρίτρια τρεις συλληφθέντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κατώφλι της ανακρίτριας περνούν σήμερα οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες – Αναζητείται ένας 49χρονος

Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τα απανωτά περιστατικά εμπρησμού αυτοκινήτων, αλλά και πυροβολισμών που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη του Ηρακλείου, προκαλώντας αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Πρόκειται για έναν 37χρονο και δύο νεαρούς αδερφούς. Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται άλλα δύο άτομα: μία 21χρονη κοπέλα κι ένας 49χρονος άνδρας. Η νεαρή γυναίκα κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση (πλημμέλημα) και αφέθηκε ελεύθερη χθες με εντολή εισαγγελέα. Ο 49χρονος, που φέρεται ως το άτομο που προέβη σε εμπρησμούς αυτοκινήτων κατ’ εντολή του 37χρονου κατηγορούμενου, μέχρι χθες παρέμενε ασύλληπτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ν.Κ.”, οι δύο αδερφοί ηλικίας 33 και 27 ετών κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Η εν λόγω κατηγορία σχετίζεται με τους πυροβολισμούς που έπεσαν προχθές τα ξημερώματα στο σπίτι του 37χρονου, όπου, εκτός από τον ίδιο, βρισκόταν και η 21χρονη φίλη του. Εκτός από τους δύο αδερφούς, σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί στον ανακριτή και ο 37χρονος συλληφθείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απολογίες τους έχουν οριστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, αφού παρέμειναν προχθές το βράδυ στα κρατητήρια, οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και συγκεκριμένα ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας. Αφού ο τελευταίος τούς άσκησε ποινικές διώξεις, οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, ενώ η νεαρή κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη. Οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα το μεσημέρι.

Το χρονικό

Λίγα λεπτά μετά τη 1 το πρωί της περασμένης Δευτέρας, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν εσπευσμένα σε περιοχή του Μασταμπά, μετά από αναφορά που έγινε για ένοπλο επεισόδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί τους περίμεναν ο 37χρονος και η φίλη του, οι οποίοι φέρεται να κατήγγειλαν ότι λίγο νωρίτερα τα δύο αδέρφια είχαν βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο του 37χρονου, αλλά κι ότι πυροβόλησαν προς το σπίτι του. Οι αστυνομικοί συνέλεξαν από τον τόπο του συμβάντος 7 κάλυκες από πυροβόλο όπλο. Σύμφωνα με τον 37χρονο, τα δύο αδέρφια τον είχαν απειλήσει τηλεφωνικά λίγο πριν το εν λόγω περιστατικό.

Περίπου μία ώρα αργότερα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έσπευσαν σε περιοχή του Ξηροπόταμου, όπου διαμένουν τα δύο αδέρφια, για περιστατικό εμπρησμού. Όπως κατήγγειλαν οι αδερφοί, άγνωστος είχε προκαλέσει πυρκαγιά σε αυτοκίνητο, κατονομάζοντας, ωστόσο, ως υπεύθυνο του εμπρησμού τον 37χρονο. Το επίμαχο Ι.Χ. ανήκει στην πρώην σύζυγο τού ενός εκ των δύο αδερφών (και πρώην σύντροφο του 37χρονου).

Τι δείχνει το βίντεο

Αναζητώντας τα κομμάτια που έλειπαν από το παζλ της υπόθεσης μέσω βιντεοληπτικού υλικού που συλλέχθηκε από κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του να βάζει φωτιά στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια να τρέπεται σε φυγή με μηχανάκι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξαν οι Αρχές, ο εν λόγω δράστης φέρεται να είναι ο 49χρονος που αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ο 49χρονος φέρεται ως ο δράστης και των άλλων περιστατικών εμπρησμού που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες στον Μασταμπά, λειτουργώντας κατ’ εντολή του 37χρονου.

Το πρώτο περιστατικό

Το πρώτο επεισόδιο της “εκρηκτικής” υπόθεσης σημειώθηκε στις 27 Οκτωβρίου, έξω από το σπίτι της πρώην φίλης του 37χρονου, στον Μασταμπά. Κατά την εν λόγω απόπειρα εμπρησμού του Ι.Χ. της συγκεκριμένης γυναίκας, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενο όχημα. Την επομένη, σε απόσταση μερικών μόνο μέτρων μακριά από το συμβάν της 27ης Οκτωβρίου, έλαβε χώρα νέο περιστατικό εμπρησμού: Αυτή τη φορά, παραδόθηκαν στις φλόγες δύο Ι.Χ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο δράστης... μπερδεύτηκε, καθώς προκάλεσε φωτιά σε αυτοκίνητο ίδιας μάρκας και χρώματος με εκείνο της 37χρονης, το οποίο ωστόσο δεν ανήκε στην ίδια! Έτσι, αμφότερα τα Ι.Χ. που καταστράφηκαν ανήκαν σε συμπολίτες μας... εντελώς άσχετους με την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα της 37χρονης, το οποίο φέρεται να είχε σκοπό να κάψει ο δράστης στις 28 Οκτωβρίου, ήταν το αυτοκίνητο όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε περιοχή του Ξηροπόταμου μερικά 24ωρα αργότερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News