ΠΝΟ: 48ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα

Κρήτη
ΠΝΟ: 48ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου από τις 06.01 π.μ. μέχρι και 06.00 π.μ. Παρασκευή 12 Νοεμβρίου  

Νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 06.01 π.μ. στις 10-11-2021 ημέρα Τετάρτη, μέχρι και 06.00 π.μ. στις 12-11-2021 ημέρα Παρασκευή, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ τονίζει ότι: «Η εργοδοτική πλευρά ακολουθώντας τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας όχι μόνο αρνείται να χορηγήσει την οποιαδήποτε αύξηση αλλά επιδεικνύει και μια πλήρως στείρα συμπεριφορά σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας».

Παράλληλα προσθέτει πως «η εργοδοσία με περισσή προκλητικότητα «αγνοεί» το πραγματικό γεγονός ότι επί διετία δηλαδή από το 2019, οι αποδοχές των ναυτικών παραμένουν καθηλωμένες παρά τη γνωστή σε όλους συνεχή αύξηση των ειδών πρώτης ανάγκης ενώ προβάλει προκλητικά στις διαπραγματεύσεις μείωση των εσόδων τους (των κερδών τους δηλαδή) όταν έχουν λάβει πλουσιοπάροχες οικονομικές ενισχύσεις από την Πολιτεία και η κίνηση των πλοίων σαφώς και έχει αυξηθεί».

Η Διοίκηση της ΠΝΟ τονίζει επίσης πως κατά την παρούσα απεργιακή κινητοποίηση η συνομοσπονδία των ναυτικών προτάσσει τα κυρίαρχα και μείζονος σημασίας προβλήματα του κλάδου, όπως οι ανανεώσεις των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ 2020 και 2021 με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, τη στελέχωση των πλοίων με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους, προκειμένου να επιτυγχάνεται η ασφάλεια και των ναυτικών και των επιβαινόντων αλλά και των ίδιων των πλοίων, την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων εξυπηρέτησής μας στις αρμόδιες Υπηρεσίες, που υπάγονται υπό την ευθύνη και εποπτεία των Υπουργείων Ναυτιλίας και Εργασίας

Η ΠΝΟ επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας θα γίνονται προσυγκεντρώσεις στις 05.30 π.μ. στον χώρο μέσα στο λιμάνι, απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό. Η δε απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11-11-2021 στον παραπάνω χώρο και ώρα 10.30 π.μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News