Κρήτη

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η δίκη για το... αγριο πιστολίδι στο Ασήμι

Εκτός από τα ένοπλα περιστατικά, η υπόθεση αφορά, μεταξύ άλλων, και σε περιπτώσεις κλοπής και ζωοκλοπής - Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου

Ξεκίνησε σήμερα 2 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη για τα ένοπλα περιστατικά που είχαν σημειωθεί στις αρχές του 2020, προκαλώντας αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, στο Ασήμι Ηρακλείου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι συνολικά 12 άνδρες. Οι τρεις εξ αυτών φέρονται ως βασικοί κατηγορούμενοι. Επισημαίνεται ότι στην επίμαχη υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται κυρίως μέλη δύο οικογενειών.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, πρώτη μέρα της συνεδρίασης του δικαστηρίου, έγινε κοινή δήλωση από τους εν λόγω εμπλεκόμενους, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφεραν, μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν ζητήματα μεταξύ τους και πως αποσκοπούν στην κοινωνική ειρήνη.

Η σημερινή συνεδρίαση «κύλησε» με τις καταθέσεις των μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Μεταξύ άλλων κατέθεσαν κάτοικοι του χωριού, αλλά και αστυνομικοί που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση.

Στη συνέχεια αναγνώστηκαν τα έγγραφα της υπόθεσης και κατόπιν η Έδρα διέκοψε τη δίκη η οποία θα συνεχιστεί την Τρίτη 30 Νοεμβρίου. Τότε, η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ θα ακολουθήσουν οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων και πιθανώς η εισαγγελική πρόταση και οι αγορεύσεις των συνηγόρων.

Εκτός από τα ένοπλα περιστατικά, η υπόθεση αφορά, μεταξύ άλλων, και σε περιπτώσεις κλοπής και ζωοκλοπής. Οι κατηγορίες που βαραίνουν, κατά περίπτωση, τους κατηγορούμενους είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, συμμορία, ζωοκλοπή, εκβίαση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ζωοκλοπή, πλαστογραφία, απείθεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια