Κρήτη

Αρκαλοχώρι: Οι πρώτοι κάτοικοι στους οικίσκους (βίντεο)

Όπως ορίζει ο υπάρχον προγραμματισμός, αύριο αναμένονται άλλοι 20 οικίσκοι και άλλοι 20 εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Την εγκατάσταση τους στους οικίσκους που έχουν τοποθετηθεί στο Αρκαλοχώρι έκαναν οι πρώτοι πληγέντες. Μετά από ένα διάστημα που ξεπέρασε τον 1 μήνα από το εφιαλτικό εκείνο πρωινό της 27ης Σεπτεμβρίου, 16 οικογένειες συμπολιτών μας που είδαν το βιός τους να χάνεται κατά τον εγκέλαδο βρήκαν επιτέλους ασφαλές κατάλυμα.

Αναλυτικότερα, από τους πρώτους 26 οικίσκους που έχουν εγκατασταθεί, πρόκειται να κατοικηθούν οι 16 απόψε, καθώς σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, ενώ έγινε παράλληλα και η σύνδεση του ρεύματος. Οι πρώτες οικογένειες για την ώρα βρίσκονται σε διαδικασία εγκατάστασης με τους ίδιους να μεταφέρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στις νέες κατοικίες τους, δηλώνοντας ανακουφισμένοι που επιτέλους θα έχουν ένα σταθερό κατάλυμα, καθώς στο άμεσο παρελθόν βρέθηκαν να στεγάζονται σε σκηνές, σε κλειστά δημοτικά κτήρια (όπως το γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου) και ξενοδοχεία, αντιμετωπίζοντας καθημερινά την αγωνία και την αβεβαιότητα.

Ελπίδα δίνουν οι εικόνες από τους λειτουργικούς οικίσκους, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη να στέκεται στην υποδειγματική συνεργασία πολιτείας, αυτοδιοικιτικών φορέων και εκκλησίας, γεγονός που επέτρεψε την εκκίνηση της επίλυση των στεγαστικών ζητημάτων το ταχύτερο δυνατό. Στον ίδιο τόνο και οι δηλώσεις του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη ο οποίος δήλωσε ευτυχής, σημειώνοντας πως τα Χριστούγεννα δεν θα βρουν κανένα σεισμοπαθή εκτός οικίσκων.

Όπως ορίζει ο υπάρχον προγραμματισμός, αύριο αναμένονται άλλοι 20 οικίσκοι και άλλοι 20 εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Το ζήτημα στέγασης συνεχίζει να είναι το κύριο πρόβλημα της περιοχής, γεγονός που επιβάλει στις αρχές να κινηθούν τάχιστα ώστε να μην μείνει ούτε ένας συμπολίτης μας εκτεθειμένος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια