Ηράκλειο – Οδός 1821: Ταλαιπωρία για οδηγούς και εμπόρους – Πότε ολοκληρώνονται τα έργα (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο – Οδός 1821: Ταλαιπωρία για οδηγούς και εμπόρους – Πότε ολοκληρώνονται τα έργα (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιστή είναι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης

Δίχως τέλος συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους δημότες, εμπόρους και επαγγελματίες της οδού 1821 στο Ηράκλειο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαίρεσης και ανακατασκευής των πεζοδρομίων, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου.

Πάντως, το έργο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και στο δυτικό τμήμα της οδού, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων να παρακολουθεί από κοντά και σε καθημερινή βάση τις σχετικές εργασίες.

Διαβάστε ακόμη: Κυκλοφοριακό: Ιδού ο καθημερινός Γολγοθάς των οδηγών στο Ηράκλειο (βίντεο-drone)

«Τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα», δήλωσε στη δημοσιογράφο Γεωργία Μακάκη και την ΚΡΗΤΗ ΤV ο κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος επισήμανε ότι οι επίμαχες εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά η αγορά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος των επαγγελματιών της οδού 1821, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία και τον προβληματισμό τους στα μέσα Νοεμβρίου, ζητώντας το έργο να ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τινάζεται στον αέρα ο οικονομικός προγραμματισμός τους.

Μετά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στη διάρκεια σύσκεψης στη Λότζια, το έργο ξεκίνησε με την καθαίρεση και ανακατασκευή των πεζοδρομίων.

Διαβάστε ακόμη: Ηράκλειο: Στην τελική ευθεία η διάσωση της ιστορικής γέφυρας Μπαλτά

Έμποροι και καταστηματάρχες ευελπιστούν να συνεχιστεί το έργο με τους ίδιους ικανοποιητικούς ρυθμούς, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ώστε να δοθεί η πολυπόθητη οικονομική ανάσα στην αγορά.

Επιπλέον, ο καλός καιρός συμβάλλει θετικά προς αυτή τη κατεύθυνση, όπως σχολιάζουν καταστηματάρχες.

Την ίδια ώρα, προχωρούν οι πλακοστρώσεις στο τμήμα της Χατζημιχάλη Γιάνναρη, στην Έβανς και στο τμήμα που ενώνει την Δικαιοσύνης με την Ίδης.

Για ένα έργο υψηλών προδιαγραφών που αλλάζει αισθητικά και λειτουργικά την καρδιά του Ηρακλείου έκανε λόγο ο κ. Γιάννης Αναστασάκης.

«Το μόνο που δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα είναι το αν θα μπορέσουμε τελικά να σκυροδετήσουμε και το κατάστρωμα της οδού κεντρικά. Επειδή τα δίκτυα είναι ενιαία, πρέπει να γίνει ένας έλεγχος ώστε να είμαστε 100% σίγουροι ότι όλα βαίνουν καλώς προκειμένου να σκυροδετήσουμε και κλείσουμε οριστικά αυτό το μέτωπο.  Όπως εξηγήσαμε στους καταστηματάρχες, το κατάστρωμα της οδού δεν εξαρτάται από την πρόοδο των εργασιών γιατί πρέπει να το ενώσουμε με το υπόλοιπο τμήμα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News